VOG (Verlaring Omtrent Gedrag) - Welkom bij WSC

VOG (Verlaring Omtrent Gedrag)

VOG (Verlaring Omtrent Gedrag)

Het bestuur heeft in 2018 besloten om een VOG (Verklaring Omtrent het Gedrag) voor al onze vrijwilligers die in aanraking kunnen komen met minderjarigen verplicht te stellen. Dit zal aan elke vrijwilliger middels een intakegesprek duidelijk worden gemaakt. Aan de aanvragen van een VOG zijn voor onze vrijwilligers geen kosten verbonden.

Per 1 november 2018 is de nieuwe regeling Gratis VOG ingegaan. Het uitgangspunt van de nieuwe regeling is dat elke vrijwilliger die met mensen in een afhankelijkheidssituatie werkt een gratis VOG kan aanvragen. De regeling valt onder de verantwoordelijkheid van de minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.
Het doel van de nieuwe regeling is het voorkomen van verschillende vormen van grensoverschrijdend gedrag door vrijwilligers. De VOG is daarmee een belangrijk onderdeel van het preventie- en integriteitsbeleid van elke vrijwilligersorganisatie. De vrijwilliger kan met de VOG aantonen dat hij of zij in het verleden niet iets heeft gedaan dat het vrijwilligerswerk in de weg staat.
(Publicatie van het Ministerie van Justitie en Veiligheid)

In het kader van het breder preventief beleid dat hoort bij de VOG-regeling, heeft het bestuur  Mieke van Mosselveld aangesteld als vertrouwencontactpersoon.
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!