WSC JO15-1 haalt punt tegen Avanti ‘31 (2-2)

3e divisie D

1 december 2018 10:30

R. Neijenhuis

Op een koude herfstochtend (rond de 7 graden) speelt WSC C1 thuis tegen Avanti ’31. Jaap en Quinten
zijn geblesseerd en dus beschikt de C1 over twee wisselspelers tegen de tegenstander uit Schijndel.
Avanti heeft 6 punten meer dan WSC, maar wanneer de wedstrijd begint lijken de ploegen goed aan
elkaar gewaagd. De eerste grote kans is voor Moses, die door het midden alleen op de keeper afloopt
en schiet. De keeper van Avanti kan een doelpunt voorkomen. Vlak daarna schiet Job op doel, waarbij
de keeper de bal weg kan tikken. Finn kan het helaas ook niet afmaken in de rebound.
Dan krijgt Avanti een kans om te scoren. Tot drie keer toe kan de verdediging de bal op de doellijn
keren tot Tijmen de bal weg kan schieten. Drie minuten later krijgt Avanti een vrije trap rond de rand
16, die wel feilloos wordt afgemaakt: 0-1. Nog geen minuut later schiet Finn op de lat. Stan is er als de
kippen bij om de bal alsnog hard en hoog binnen te schieten: 1-1.
In de spannende eerste helft volgen nog een aantal kansen voor WSC, zoals onder andere een schot
van Thyme, die net naast gaat. Het lijkt erop dat vandaag punten kunnen worden gehaald.
In de tweede helft golft het spel weer op en neer. Na twee minuten brengt Yannick WSC op
voorsprong met een mooi schot: 2-1. Het is lang geleden dat de C1 op voorsprong stond. De
voorsprong is helaas niet van lange duur. Zo snel als WSC in de eerste helft gelijkmaakte, doet Avanti
dat ook in de tweede helft. Na een skrimmige op de rand 16 meter wordt de bal ingekopt. Kas kan na
een moedige poging een doelpunt net niet meer voorkomen: 2-2.
Ondanks dat WSC de meeste kansen krijgt zit een overwinning er niet in. Toch wordt sinds een lange
tijd weer een punt binnengesleept. Volgende week is de laatste wedstrijd in de competitie in 2018.
Wederom wordt dan wederom gespeeld tegen een tegenstander uit Schijndel.
Om van de laatste plaats af te komen zullen dan drie punten moeten worden meegenomen.
Ik ben erbij en ik hoop u ook bij Schijndel / De Wit.