WSC JO15-1 na verlies in rechterrijtje (0-1)

Dongen JO15-1

3e divisie D

6 oktober 2018 10:30

J.W.M. van der Veer

Op de eerste wedstrijddag in oktober speelt onze C1 tegen Dongen, dat nog puntloos is gebleven in de eerste twee competitieronden. In voorgaande jaren is Dongen echter een goede tegenstander gebleken in deze leeftijdscategorie.
Aan het weer zal het niet liggen, het is nazomerweer met een temperatuur van rond de twintig graden. Jaap en Max hebben last van een (lichte) blessure en kunnen niet starten in de basis.
Om 10.30 uur kan de wedstrijd beginnen na een uitgebreide controle van de spelers door de scheidsrechter. Waarbij meteen gezegd moet worden dat de man een uitstekende wedstrijd fluit.
Het duurt lang voordat er doelkansen zijn voor beide ploegen. Het is een middenveldgevecht waarbij Dongen vaak het eerste duel wint. Toch valt op dat de defensie van WSC én van Dongen eventueel gevaar goed neutraliseren.
De grotere kansen volgen met name uit schoten van afstand. In de 25e minuut krijgt WSC een goede kans in een scrimmage na een corner. De bal gaat helaas naast. Vlak voor rust krijgt Stan nog een goede mogelijkheid en ook na dit goede schot gaat de bal net niet in het doel. Dit resulteert in een 0-0 gelijkspel bij rust.
Na de rust komt WSC iets feller uit de kleedkamer. Job krijgt twee mooie kansen vlak na elkaar. Eerst schiet hij net naast en daarna kan de grote keeper van Dongen de bal keren. Heel even schrikken de toeschouwers op de tribune wanneer Yannick en Job met de koppen tegen elkaar botsen. Gelukkig blijkt spoedig dan er geen echte vervelende gevolgen zijn ontstaan.
De wedstrijd blijft redelijk in evenwicht, waarbij Dongen iets agressiever en feller lijkt. In de 48e minuut speelt WSC de bal rond in de verdediging, waarbij iets te veel risico wordt genomen. De aanvallers van Dongen maken hier zeer effectief gebruik van en maken de 0-1. Met nog twintig minuten te gaan is er nog genoeg tijd om iets aan de achterstand te doen. WSC gaat iets aanvallender spelen en krijgt nog een aantal kans(jes). Deze worden niet benut en wat dus resteert is een kleine nederlaag.
WSC zakt daardoor terug naar een negende plaats op de ranglijst in het rechterrijtje. Volgende week is er weer een kans om te stijgen op de ranglijst bij de uitwedstrijd in Kloetinge in Zeeland. Zij hebben ook drie punten en staan op plaats 6. Dan mogen onze jongens vroeg uit de veren, de wedstrijd begint om 10.00 uur.
Ik zie u dan ook weer graag langs de lijn om ze aan moedigen.