3e divisie D

29 september 2018 10:30

T. Rijsewijk

Op een zonovergoten zaterdagochtend spelen onze jongens tegen MOC’17 uit Bergen op Zoom.
Doordat er slechts 1 wedstrijd is gespeeld in de competitie is niet duidelijk hoe sterk de
tegenstander is. Vorige week haalde MOC’17 thuis een punt tegen Avanti’31 uit Schijndel, waar WSC
de eerste wedstrijd won.
Wanneer de wedstrijd begint blijkt de tegenstander over veel lengte en kracht te beschikken. Dit
leidt niet tot een enorm overwicht, maar de tegenstander krijgt wel de beste mogelijkheden. In de 8
e
minuut schiet een Bergse aanvaller de bal in het zijnet. WSC blijft combinerend overeind, maar de
aanvallers krijgen weinig kansen om te scoren. Job komt na tien minuten het dichtst bij een doelpunt
door een vrije trap op de lat te schieten. Stan schiet even later hard op doel, maar de keeper tikt de
bal naast. De verdediging van WSC blijft ook goed overeind, maar moet in de 27
e
minuut toch de bal
uit het net vissen. Na een mooie aanval komt MOC’17 op voorsprong: 0-1. WSC blijft van achteruit
rustig opbouwen en komt af en toe tot een kans. Voor rust wordt er niet meer gescoord.
Na rust wordt Job doorgeschoven vanuit de verdediging naar het middenveld. In het eerste kwartier
krijgt WSC een aantal kansen. Jaap kan een voorzet net niet afmaken na een mooie assist van rechts
van Moses. Job schiet op doel, waarna de keeper de bal loslaat (trouwens niet voor het eerst). Helaas
kan dit niet worden afgestraft door WSC. Vlak daarna komt Max in de ploeg. Het duurt niet lang
voordat hij een mooi schot WSC op gelijke hoogte brengt: 1-1. Dit na een mooie assist van Moses, die
vaker met zijn snelheid over rechts de verdediging van MOC’17 voorbij loopt.
Er zijn nog ongeveer 20 minuten te spelen en alles lijkt weer mogelijk. In plaats dat WSC doorzet
krijgt MOC’17 een aantal mooie kansen. Na 60 minuten valt een lange bal ongelukkig over de
verdediging en grijpt Suheeyb in. De scheidsrechter geeft een penalty. Deze wordt feilloos
ingeschoten: 1-2. MOC blijft goed aanvallen en WSC schiet de bal uit het strafschopgebied richting
het middenveld. Een speler van MOC’17 maakt met een schot waarschijnlijk één van zijn mooiste
doelpunten tot nu toe en schiet van grote afstand de bal in de kruising: 1-3.
Vier minuten voor tijd valt Stan uit met een blessure. Alle wissels zijn al gebruikt en WSC moet met
tien spelers verder tegen de elf spelers uit Bergen op Zoom. Vlak voor tijd scoort MOC’17 ook nog
een keer: 1-4. Hierdoor staat er een groter verlies op het scorebord dan wat je zou verwachten