WSC JO15-1 sneuvelt in beker op doelsaldo

DESK JO15-1

Groep 1 15

14 september 2019 10:30

K.J. Dyne

Op een zonovergoten zaterdagmorgen staat de wedstrijd van onze C1 tegen de leeftijdsgenoten van DESK op het programma. Het is de laatste poulewedstrijd voor de bekercompetitie. Voor beide ploegen geldt dat ze bij winst naar de volgende ronde gaan. Bij een gelijkspel is WSC uitgeschakeld.
De wedstrijd begint redelijk in evenwicht, waar DESK iets betere kansen krijgt om de score te openen. De toeschouwers krijgen een wedstrijd met veel inzet voorgeschoteld. Na een kwartiertje besluit Pepijn op doel te schieten, maar de inzet wordt gekeerd door de relatief kleine keeper van DESK. Een aantal minuten daarna krijgt WSC een aantal corners. De laatste van deze serie wordt uitverdedigd richting aangever Tijmen, die de bal opnieuw inbrengt in het strafschopgebied. De meegekomen Thomas neemt de bal meteen op de slof en maakt de openingstreffer in dit duel, 1-0!
Virtueel bekert WSC nu door, maar al slechts 3 minuten daarna komen de gasten uit Kaatsheuvel op gelijke hoogte. Uit een counter speelt geeft de spelverdeler van DESK een splijtende pass op een spits. Deze maakt de kans feilloos af, 1-1. Dit is tevens de ruststand.
Na een lange rust komt WSC goed uit de startblokken. Alle wissels zijn ingezet en WSC krijgt kansen. Toch moet een tegenvaller worden geïncasseerd wanneer Max in de 52e minuut uitvalt met een teenblessure, waardoor onze favorieten met 10 spelers verder moeten. DESK krijgt de betere kansen, maar weet niet meer te scoren. Door het gelijke spel en de uitslag bij het andere bekerduel eindigt WSC op doelsaldo achter DESK als tweede in de poule en bekert dus niet verder.
Volgende week volgt wederom de derby tegen RWB net als vorige week. Echter wordt nu gespeeld op landgoed Driessen voor de competitie. Graag zie ik u bij aanvang van de wedstrijd om 13.00 uur op sportpark de Gaard om onze jongens aan te moedigen.