7 september 2019 9:30

Kimberley Vullings

Onbekend

In delen van Nederland was code oranje afgegeven in verband met mist, maar in Waalwijk op sportpark Eikendonk scheen een heerlijk ochtend zonnetje.
Faas en Jesse hadden vandaag andere verplichtingen, maar geen nood. Simon was er helemaal klaar voor om in te vallen. Na het eerste fluitsignaal was als snel duidelijk dat de brilstand niet de einduitslag zou worden van deze beker-derby! WSC JO10-1 zette meteen druk wat resulteerde in een paar mooie kansen. Maar de talentvolle keeper van RWB hield de nul. En als je zelf niet scoort, dan ……. Bij de eerste aanval van de “rood-wit-blauwen” stond de verdediging niet helemaal op de juiste plek, waardoor zij simpel konden intikken. 0-1.
Dat was even slikken, maar even later schoot Saabir met een geweldige poeier de bal in de kruising. BAM! 1-1. Even later een slimme intikker van Nox. Hoppa 2-1. De verdediging was nog helemaal in euforie toen de gelijkmaker werd gescoord. Wederom uit de kluts 2-2 en even later stond RWB bijna op voorsprong, maar de bal belandde op de paal. De mannen in het oranje-zwart stroopten de mouwen nu pas echt op en gingen los…..Pegel Saabir 3-2, olééé. Het tikkie takkie voetbal wat trainers José en Erhan zo graag zien kwam tot uitvoering en al snel was het 8-2. Opslag van rust redde onze goallie Nout door de bal uit de kruising te plukken. Helaas werd uit de corner gescoord. Niet alleen het publiek genoot van de wedstrijd. Ook de scheids was even de tijd vergeten en floot na ongeveer 40 minuten spelen voor de rust met een tussenstand van 10-4. Na rust viel Simon in en ging het “sambavoetbal” gewoon weer door met twee goals van onze invaller. Ook Isa, Nox, Fedde, Robin, Saabir pikten hun goaltje mee.
Uiteindelijk stond de eindstand van 17-4 op het wedstrijdformulier. Feest bij WSC en code rood bij de tricolores uit landgoed Driessen