WSC JO15-1 verliest van effectief RWB

RWB JO15-1

4 - 3

WSC JO15-1

Competitie

Hoofdklasse B

Datum

21 september 2019 13:00

Scheidsrechter

L. (Lodewijk) Versteeg

Accommodatie

Sportpark De Haan
De Haan 1
5089NJ
HAGHORST
tel. 013-5042036

In de eerste wedstrijd voor de competitie staat voor onze C1 meteen een derby op het menu. Deze tegenstander is twee weken geleden met 7-4 is verslagen in de bekercompetitie. Toch is de verwachting dat dit geen makkelijke wedstrijd wordt. Net als vorige week kunnen de in grote getalen meegereisde supporters genieten van een stralende dag met zon.
WSC moet het hebben van verzorgd voetbal tegen het fysiek sterke elftal van Rood Wit Blauw uit landgoed Driessen. WSC zal het zonder aanvoerder Max moeten doen, die een aantal weken met blessureleed aan de kant staat.
WSC begint goed aan de wedstrijd, maar krijgt net als RWB niet veel grote kansen. Over en weer delen de ploegen wat plaagstootjes uit. Wat opvalt is dat de arbiter het op en neer golvende spel moeilijk kan belopen, maar op een heel eigen manier de wedstrijd onder controle houdt. Wel krijgt hij de nodige tips en aanwijzingen van de staf van RWB.
Na een kwartiertje volgt uit een counter van RWB de openingstreffer in dit duel. De snelle rechtsbuiten maakt dit buitenkansje gretig af: 1-0. WSC raakt hierdoor niet van de wijs. Pepijn probeert af en toe van afstand op doel te schieten. WSC krijgt meer kansen op een gelijkmaker. Na 26 minuten wordt een perfecte voorzet van Jip afgemaakt door Sudeeys: 1-1. Vlak daarna wordt Enzo hard aangepakt en is zijn bloedneus niet makkelijk te stelpen. Een aantal minuten speelt WSC met 10 man. Toch blijft de stand onveranderd tot aan de rust: 1-1.
Na het inbrengen van de wissels lijkt de wedstrijd zich te vervolgen, zoals voor de pauze. RWB krijgt weinig goede kansen, maar scoort in de 41e minuut: 2-1. Deze tegenvaller is een tegenslag, maar onze 11 strijden verder alsof er niets aan de hand is. Kansen op de gelijkmaker zijn er in overvloed. Moeilijker wordt het wanneer in de 62e minuut weer wordt gescoord door RWB: 3-1. En een minuut erna weer: 4-1. Winnen zal moeilijk worden met nog 7 minuten te gaan. WSC gaat vol op de aanval en een corner wordt afgedwongen … Thyme geeft aan en doelpunt! Pepijn scoort met het hoofd: 4-2. Nog 3 minuten te gaan, dus tijd genoeg om te winnen …
WSC dringt aan. Een minuut in blessuretijd scoort WSC weer uit een corner. Quinten is de doelpuntmaker: 4-3. Daarna is er te weinig tijd om nog punten te kunnen behalen en is de eerste nederlaag in de competitie een feit. De tegenstander was zeer tevreden, want het volgende werd gezegd vlak voor het einde van de wedstrijd: “nou zie je wat teamspirit doet!”. Volgende week staat de thuiswedstrijd om 10.30 uur tegen DESK op het programma. Ik hoop u dan ook weer te ontmoeten bij de volgende derby.
Met vriendelijke groet, G. Nieter
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!