Hoofdklasse B

28 september 2019 10:30

M. (Murat) Baysan

Onbekend

Twee weken geleden speelde onze C1 voor de beker tegen DESK. Vandaag is het elftal uit Kaatsheuvel wederom de tegenstander, maar nu voor de competitie. Met een graadje of veertien is het perfect voetbalweer, zeker omdat de voorspelde regen pas na de wedstrijd zal vallen.
De wedstrijd start stipt op tijd en WSC begint uitstekend. In de eerste vijf minuten komt WSC een aantal keer dreigend voor het doel van de tegenstander. Pepijn schiet de bal hard op de paal. DESK krijgt af en toe ook een kans, maar WSC blijft de betere ploeg. Nogmaals schiet Pepijn de bal op paal. Een doelpunt hangt in de lucht, maar valt niet.
Na een kwartier komt DESK meer in de wedstrijd en scoort bijna. Tot tweemaal toe belandt de bal op de paal. Vervolgens voorkomt Adin een tegendoelpunt met een mooie redding. Het spel golft op en neer en beide ploegen krijgen af en toe een kans. In de eerste helft wordt er niet meer gescoord en is de ruststand dus 0-0.
In de tweede helft krijgt het trouwe publiek weer een echte strijd voorgeschoteld. WSC lijkt iets sterker dan de tegenstander. Toch krijgt DESK de eerste goede kans op een doelpunt. Thomas weet de bal net voor de lijn weg te schieten. Even daarna is Sudeeys dicht bij een doelpunt. Helaas gaat de bal net over het doel. DESK gaat steeds meer tijdrekken om een punt mee terug te kunnen nemen naar de Eikendijk. WSC dringt aan en Quinten lijkt de bal binnen te schieten voor de 1-0, maar helaas raakt de bal wederom de paal en niet het net.
DESK zet alle middelen in om niet te verliezen. Zo worden in de laatste tien minuten twee gele kaarten geïncasseerd. WSC zet nog een slotoffensief in, maar dit mag niet meer baten. De eindstand is de brilstand: 0-0.
Helaas geen winst, maar het eerste punt is binnen!
Komende zaterdag is de volgende tegenstander Gilze op sportpark Verhoven te Gilze. Graag tot dan langs de lijn.