TSC JO15-1

Hoofdklasse B

26 oktober 2019 10:30

T.R.A (Thomas) de Kock

Vanwege herfstvakantie en uitschakeling in de beker is het alweer drie weken geleden dat er een competitiewedstrijd werd gespeeld door onze C1. Vorige week werd er nog wel even een lekkere overwinning binnengesleept in het oefenduel tegen de amateurs van Willem II (9-0).
Vandaag staat er waarschijnlijk een sterkere tegenstander op het veld. Namelijk de koploper, TSC uit Oosterhout. Dat blijkt ook meteen na de aanvang van de eerste helft. Al na drie minuten moet Adin de bal uit het net vissen: 0-1. De tegenstanders zijn fysiek sterk en beschikken over een hoge handelingssnelheid. WSC staat zwaar onder druk en na zestien minuten is de achterstand al verdubbeld: 0-2.
Het lijkt erop dat een nederlaag niet te vermijden is als het zo doorgaat. WSC blijft knokken en af en toe komen onze eigen aanvallers in de buurt van het doel van de tegenstander. Een enkele keer wordt ook op doel geschoten. Tien minuten voor rust geeft Max een mooie steekpass op Sudeeys, die oog in oog met de keeper komt. Sudeeys maakt de kans feilloos af: 2-1.
WSC krijgt door dit doelpunt meer vertrouwen en de wedstrijd komt meer in evenwicht. Een minuut voor de rust valt er weer een doelpunt … voor WSC: 2-2. Enver geeft de assist waar Max uit scoort. Dit is ook de ruststand.
De tweede helft is qua kansen en spel in evenwicht. WSC kan de wedstrijd winnen. Zeker wanneer Max de bal weer hard achter de keeper schiet. Helaas wordt dit doelpunt afgekeurd vanwege buitenspel. Na een uur spelen valt het winnende doelpunt alsnog. Uit een hoekschop valt de bal voor de voeten van Pepijn. Die aarzelt niet en schiet de bal vanaf een meter voor de doellijn hoog en hard in het net: 3-2.
TSC probeert het nog wel en krijgt ook nog wat extra blessuretijd van de scheidsrechter, maar ze kunnen de nederlaag niet meer afwenden. De eerste overwinning voor WSC is dus binnen!
Volgende week staat de wedstrijd tegen de semi professionals van White Boys op het programma. Dit is de huidige nummer twee op de ranglijst. Komt allen ons team aanmoedigen in Waspik!