Jong Brabant JO15-1

Hoofdklasse B

9 november 2019 10:30

G.M.A. (Gerard) van der Loo

Op een stralende koude zaterdagmorgen in november speelt onze C1 tegen de nummer laatst op de ranglijst. WSC heeft zich na twee overwinningen in de middenmoot genesteld. Het is belangrijk dat de tegenstander niet wordt onderschat.
Dit blijkt meteen na aanvang van de eerste helft, waar de rood-witten uit Berkel Enschot, vrolijk in de aanval gaan, maar maken de kansen niet af. Toch lijkt na ongeveer een kwartier WSC op voorsprong te komen. Na een korte corner van Tijmen schiet Pepijn de bal met een volley mooi binnen. Helaas wordt de treffer afgekeurd wegens buiten spel. Vlak daarna is het echter wél 1-0 wanneer een ingooi van Jong Brabant wordt onderschept. Max gaat er met zevenmijlslaarzen vandoor en bedient Pepijn met een messcherpe voorzet.
Nog geen minuut later is het alweer raak. Nu is het Max die scoort na een assist van Thyme. Jong Brabant geeft nog niet op en Adin vookomt met een mooie redding een snelle tegentreffer. Nu golft het spel op en neer. Vier minuten voor het rust signaal komt er toch een tegendoelpunt: 2-1. Dit is ook de ruststand.
Na de rust komt Jong Brabant wederom goed uit de startblokken. Al na twee minuten wordt de stand gelijkgetrokken: 2-2! Gelukkig is er nog veel tijd om de wedstrijd toch te kunnen winnen. Er wordt nu vol op de aanval gespeeld. Dit resulteert in een overwicht van WSC. Jong Brabant krijgt af en toe nog een kansje.
De meeste en beste kansen zijn nu voor WSC. Het ontbreekt WSC echter aan scherpte en de tegenstander vertraagt het spel waar het kan om dit kostbare punt binnen te slepen. Hierdoor slaagt WSC er niet in om een doelpunt te maken en eindigt de wedstrijd in een gelijkspel.
Volgende week speelt WSC wederom thuis tegen de nieuwe koploper ZIGO uit Tilburg.
Komt dat zien op zaterdag 16 november 2019, om 10.30 uur!