Sarto JO15-2

1e klasse 02

1 februari 2020 10:30

Patrick van Giersbergen

De tweede competitiehelft is begonnen! De eerste tegenstander na de winterstop komt uit Tilburg Zuid: Sarto. Na een herindeling door de KNVB spelen onze mannen in de eerste klasse, na een half jaartje hoofdklasse. Bij een graadje of 8 is het lekker fris. Ook voor sommige toeschouwers, die zich al op de tribune hadden genesteld. Helaas is de wedstrijd ingedeeld op veld B, waardoor zij zich in de gure wind moeten begeven om de wedstrijd te kunnen aanschouwen.
Het spelbeeld is voor WSC-supporters wel hartverwarmend. WSC heerst en is het eerste kwartier uitsluitend op de helft van de tegenstander te vinden. Na zes minuten schiet Thyme raak: 1-0! Daarna gaat WSC vrolijk door. Pepijn schiet na tien minuten de 2-0 binnen. Na twintig minuten schiet Thyme weer raak uit een vrije trap (3-0). De tegenstand is zwak. Conditioneel en technisch is WSC veel sterker. Max scoort vlak voor rust de 4-0.
De tweede helft begint, zoals de eerste is afgelopen. WSC heerst, maar het is pas 4-0! Daarbij mag ook gezegd worden dat de vlagger van Sarto een arendsoog heeft voor buitenspel. Toch mag dit geen excuus zijn dat WSC niet sneller uitloopt op de tegenstander. Na een kwartier in de tweede helft wordt er toch nog aan het doelsaldo gewerkt. Binnen drie minuten scoren Max, Quinten & Enzo (de laatste overigens na een goede assist van Max).
Ondanks de ruime voorsprong hangt de tien-nul toch wel in de lucht. Het is mogelijk, zeker wanneer Sudeeys binnen het uur de 8-0 binnenschiet. Nog tien minuten te gaan … Zes minuten voor tijd frommelt Pepijn de bal wederom binnen. Het is 9-0!
De tegenstander geeft vol gas om de tien-nul te voorkomen. Dit is voor hen tevergeefs … drie minuten voor tijd maakt Sudeeys het ultieme doelpunt voor de 10-0!
Vlak voor tijd wordt de stand nog bijna verstoord als Sarto alsnog lijkt te scoren. Adin is verslagen, maar net voor de doellijn keert Thomas de bal. Dan fluit de arbiter af en staat de uitslag vast. WSC wint met dubbele cijfers.
Volgende week staat de wedstrijd tegen Reeshof op het programma. Dat is geen makkelijke tegenstander, want in de eerste helft van de competitie werd met 4-1 verloren in Tilburg.
Komt dat zien om 12.00 uur op sportpark Campenhoef in de Reeshof.