Rijen JO15-1

1e klasse 02

15 februari 2020 10:30

Joop van Oene

Na twee ruime overwinningen staat de C1 er goed voor in de competitie. Op doelsaldo staat WSC bovenaan in de ranglijst en dat willen we graag zo houden. Bij ongeveer 10 graden is de tegenstander VV Rijen. Na aanvang van de wedstrijd gaan onze favorieten meteen in de aanval. Na vier minuten ligt de bal al in het net. Pepijn maakt de 1-0!
WSC is duidelijk de betere ploeg en het doel van Rijen wordt regelmatig beschoten. Mede door veel loepzuivere voorzetten van Enzo komen Max, Pepijn, Quinten en Jip in scoringspositie. De keeper van Rijen is helaas in topvorm en voorkomt met mooie acties een nieuwe treffer. Daarnaast beschikt Rijen over veel fysiek sterke spelers. Af en toe komt de tegenstander in de buurt van onze keeper Adin. Echte grote kansen krijgen ze niet en de ruststand is 1-0.
In de tweede helft krijgt WSC binnen vijf minuten een penalty, na een overtreding op Max. Max neemt de penalty zelf, maar ondanks de harde inzet kan de keeper redding brengen. De tegenstander denkt nu een resultaat te kunnen halen. Een doelpunt van Rijen hangt even in de lucht. Binnen een minuut krijgen ze twee grote kansen. De eerste belandt op de lat en de tweede gaat rakelings naast. Als het zo doorgaat komt de overwinning in gevaar.
Een kwartier voor tijd zorgt de individuele klasse van Enzo ervoor dat de 2-0 valt! Het verzet van Rijen lijkt nu gebroken. Zeker wanneer Enzo twee minuten daarna weer een doelpunt maakt: 3-0!
Ondanks de ruime voorsprong incasseert WSC een gele kaart, waardoor ze met tien man verder moeten tegen elf. De tegenstander gaat opportunistischer spelen en de laatste minuten moet WSC weer een speler missen door een gele kaart: 9 tegen 11 van Rijen.
In de blessuretijd wordt het zelfs 9 tegen 10, omdat de arbiter ook een speler van Rijen van een gele prent voorziet. Dit is volgens uw verslaggever wel iets overdreven, omdat het zeker geen wedstrijd was met veel gemene overtredingen.
Dan wordt afgefloten en wint WSC wederom.
De volgende wedstrijd is op zaterdag 7 maart in Tilburg Zuid bij Were Di. Op 30 november van het vorige jaar werd er in de onderlinge ontmoeting gelijk gespeeld (2-2). Komt dat zien op sportpark Moerenburg.