WSC JO9-1

4 - 4

RKDVC JO9-1

29 augustus 2020 9:30

Slecht 4,7 km is de afstand tussen RKDVC en WSC twee mooie verenigingen ! Vandaag stonden de jongste selectieteams van beide clubs tegenover alkaar aan de Akkerlaan. Al jaren zijn deze  wedstrijden van hoog niveau en zijn de teams aan elkaar gewaagd. WSC had deze week scherp getraind en had Sil na zijn afwezigheid van vorige week weer van de partij . Foose kon er helaas nog niet bij zijn.

WSC startte de wedstrijd scherp en probeerde met combinatiespel RKDVC uit elkaar te spelen. De Drunenaren lieten gelijk zien dat ze niet waren gekomen om een pak slaag te krijgen en verdedigden.fel . Als je zoals WSC van achteruit wil opbouwen gaat het soms mis . De verdediging hield de bal te lang vast en door fel jagen van RKDVC kwamen ze  op 0-1. WSC was niet van slag en scoorde al snel door Samiir de 1-1 die hiermee zijn foutje meer dan goed maakte . De teams waren in deze fase mooi aan elkaar gewaagd en het spel golfde op en neer .

Het 2e kwart had WSC het betere van het spel en na een goede actie van Javino en een slimme voorzet  was het Jim die de 2-1 binnen kopte. RKDVC kwam er zo nu en dan gevaarlijk uit en probeerde met counter voetbal WSC te verassen, zo kwam de 2-2 ietwat gelukkig tot stand ,een doelpoging die dapper tegen gehouden werd maar helaas voor WSC toch in de goal rolde. Het 2e kwart was Marco erin gekomen en dat gaf onze verdediging wat rust RKDVC kwam niet tot echte kansen mede door het vaak goed instappen van Marco  en  Samiir . De wedstrijd ging in een hoog tempo.

Het derde kwart was WSC een stuk sterker . Onze centrale middenvelder Jim scoorde door goed door te jagen de 3-2 (dat is de spirit die we willen zien) en snel daarop was de sterk spelende Javino degene die  na constante dreiging de 4-2 scoorde  , RKDVC was het even helemaal kwijt, alleen verzuimde WSC om verder uit te lopen .

De sierlijke buitenspelers Amar en Sil waren wat ongelukkig in hun acties maar ze werkten wel erg hard voor het team en waren zelf de eerste die achter de bal aanging  als een actie niet lukte .Het 3e kwart zat erop en met een 4-2 voorsprong waande WSC zich al winnaar ..

De coach hamerde er in de korte pauze op dat WSC superfel moest zijn want er waren nog 10 minuten te gaan . Het was de sterk spelende middenvelder Jim die aan de beurt was om te wisselen . Deze wissel liep niet goed af want na een paar minuten in het laatste kwart had RKDVC de aansluitingstreffer gemaakt 4-3 De blauw-witten geloofden er nog in en u voelt 'm al aankomen .. ja hoor de 4-4 vloog er ook in ...

Zelfs de WSC coach kreeg het nu toch wel benauwd ,het zal toch niet gebeuren! Maar gelukkig dacht keeper Thijmen van WSC daar anders over en keepte werkelijk als een tijger . Diverse doelpogingen van RKDVC werden ongedaan gemaakt door enkele geweldige reddingen. Goed gedaan Thijmen!!

WSC wisselde nogmaals en kreeg zo de laatste minuten nog enkele kansen op de 5-4 ,helaas voor WSC zat er elke keer een Drunens blok voor onze schoten .De scheidsrechter floot het eindsignaal en een superspannende derby eindigde in 4-4. Gelukkig zit RKDVC ook in onze competitie dat beloofd in elk geval weer een spektakel te worden .

Jongens vandaag een goede wedstrijd gespeeld met mooie acties en mooie goals op naar de start van de competitie .