WSC 1 (zon)

Groep 1 19

30 augustus 2020 14:30

Onbekend

Tussen 2014 en 2018 stonden Helvoirt en WSC drie seizoenen tegenover elkaar in de tweede klasse. De laatste jaren waren beide clubs niet meer in dezelfde poule ingedeeld, maar afgelopen zondag moesten beide ploegen het weer eens tegen elkaar opnemen, nu voor het toernooi om de KNVB beker

Voor beide teams was dit de eerste officiële wedstrijd na bijna 6 maanden, nadat de voetbaljaargang 2019-2020 vanwege COVID-19 moest worden afgebroken. Na drie maanden volledige lockdown mocht aan het begin van de zomer weer worden gevoetbald, zij het met de nodige aanpassingen. Na een korte zomerstop verliep de voorbereiding op het nieuwe seizoen redelijk normaal, voor wat betreft voetballen en trainen. Regels zijn er nog steeds met name op het gebied van kleedkamergebruik en douchen. En deze regels konden nog wel eens enige tijd gehandhaafd blijven, dus is het simpelweg aanpassen geblazen, voor zowel de senioren als de jeugd. Dus: wen er maar vast aan.

In ieder geval ging het zondag weer eens om het ‘echie’. De blauw-witte thuisploeg kwam goed uit de startblokken en kreeg enkele goede scoringskansen. Aan Waalwijkse zijde kon een goede mogelijkheid voor Mounir Maamar worden genoteerd. Gaandeweg de eerste helft kwam WSC beter in de wedstrijd; de rust werd gehaald zonder goals: 0-0.

Trainer Patrick Berkelmans beschikt dit seizoen over een brede selectie met een mix van jeugd en routine, waarbij vrijwel alle posities dubbel bezet zijn. Na de rust werd de volledige bank in het veld gebracht: vijf wissels, inclusief de keeper. De kansen kwamen, maar het was de thuisploeg die tegen de verhouding in op voorsprong kwam na ruim een uur spelen. Er volgde zelfs nog een fraaie kans op de 2-0, maar daarna was het al WSC wat de klok sloeg. Stijn van der Put bracht met een beauty, een poeier vanaf 20 meter via onderkant lat, de 1-1 op het scorebord. Daarna zette Soufiane Bakkali WSC in de 82e minuut op voorsprong. De Waalwijkers leken op een zegen af te stevenen, die verdiend zou zijn geweest, zeker op basis van de tweede helft. Maar in de extra tijd (minuut 97) wist Helvoirt toch nog een goaltje binnen te prikken en kreeg daarmee iets meer dan het verdiende: 2-2.

Komende zondag 6 september de tweede poulewedstrijd.  Een interessante test want HVCH uit Heesch komt naar sportpark Eikendonk. Deze ploeg speelt al vele jaren in de zondag eerste klasse. Let op: de aftrap is om 14.00 uur.