54'
... (solo)

Hoofdklasse B

26 september 2020 11:30

Vooraf werd Dongen gevreesd. Dongen heeft altijd sterke jeugdelftallen en ook vorig seizoen waren het twee zware wedstrijden. Maar de boys en girls gingen na winst van afgelopen week tegen Jong Brabant met vertrouwen deze wedstrijd in. In de eerste helft ontspon zich een interessant duel. Dongen won meer duels en was gevaarlijker in de beginfase. Maar als WSC aan het voetballen toe kwam ontstond er een meer gelijkwaardig duel. Toch was de eerste slag voor Dongen. Met twee mooie schoten had Tom twee keer het nakijken; 0-2. WSC kwam daarna sterk terug. Na een fraaie steekpass van Julia was onze “snelle jelle” Wessel sneller bij de bal dan de keeper; 1-2. WSC kreeg moed door deze aansluitingstreffer em werd langzaam sterker. Sufyan maakte met een fraaie solo nog voor de rust gelijk. In de rust hadden we als coaches een omzetting gedaan. Sepp normaal onze centrale man achterin werd op de gevaarlijke nummer 10, een sterke middenvelder van Dongen gezet. Dit leek effect te sorteren want Sepp kopte net na de rust een goede corner van Jeroen tegen de touwen; 3-2. Van 0-2 naar 3-2, een knappe revanche en hoewel het nog lang was zat een overwinning er in. Maar de omzetting bleek toch niet gelukkig uit te vallen. Een wijze les voor de coach. Onze verdediging kwam meer en meer onder druk en Sepp werd duidelijk gemist in de laatste linie. Dongen nam de laatste 20 minuten duidelijk het heft in handen en werd steeds sterker. Na de gelijkmaker kwam Dongen weer op voorsprong. Een corner werd even later door Sepp net over gekopt waardoor we niet gelijk maakten maar zelf even later nog een tegendoelpunt moesten incasseren. De 3-6 was uiteindelijk toch een duidelijke winst voor Dongen. En veel leermomenten voor zowel coaches als spelers. In de hoofdklasse tegen een sterke tegenstander wordt nog meer felheid in de duels gevraagd. Een enerverende en leerzame pot voor het gehele team en begeleiding. We gaan weer keihard trainen deze week en kijken alweer uit naar volgende week uit tegen Trinitas. Tot dan!!