JO17-1 verliest kansloos van SML JO17-1

WSC JO17-1

1 - 4

SML JO17-1

Competitie

Divisie 6 C

Datum

26 september 2020 12:00

Scheidsrechter

Koca

Accommodatie

Sportpark Eikendonk
Akkerlaan 9
5143 ND
Waalwijk
tel. 0416-563677

De JO17-1 is er niet in geslaagd de tweede wedstrijd van de competitie te winnen. Verre van dat. Tegen SML uit Arnhem werd kansloos met 1-4 verloren.
Was er aanvankelijk nog scepsis over de ongewoon omvangrijke selectie van de JO17-1 met maar liefst 21 spelers. Inmiddels kan gesteld worden dat het aantal zeker geen overbodige luxe is. Nog steeds is een aantal spelers geblesseerd en deze week kon ook Jaap van Alphen aan de ziekenboeg worden toegevoegd en was Ewan van den Broek niet beschikbaar vanwege een schorsing.  Een vooruitziende blik van trainer Ton Verkerk wellicht gevoed door zijn ervaringen als gymleraar met de fysieke complicaties van jongens die volop in de groei zitten. Ondanks het gemis van in principe 4-5 basisspelers was het team voornemens een vervolg te geven aan het sterke begin van de competitie vorige week. Roel de Wind maakte voor het eerst zijn opwachting in de basis. Samen met Boy van de Zande vervingen zij Pepijn Brok en de geschorste Ewan van den Broek. Verder dezelfde spelers als vorige week.
Helaas werd het elftal echter overdonderd door het sterke spel van SML. De aanval had moeite de bal vast te houden en het middenveld werd volledig overlopen door het goede combinatievoetbal van SML. De tegenstander bracht veel beweging, opkomende backs en behendige aanvallers. De WSC verdediging werd continu onder druk gezet. Vooralsnog leidde het niet tot echt grote kansen voor SML maar het was duidelijk dat WSC de onderliggende partij was. In de 15e minuut nam de malheur verder toe met het geblesseerd uitvallen van Patrick van Deurse. Het duurde tot de 29e minuut voordat SML het overwicht wist om te zetten in een voorsprong. Via een vrije trap van rechts werd de bal in de 16 gespeeld. Paniek. Bal van de lijn gehaald maar slecht weggewerkt en weer ingebracht door SML waarna Sven van Gool werd verschalkt door een eenvoudige kopbal.

Geprobeerd werd om met deze kleine achterstand de rust te halen teneinde wat reparatiewerkzaamheden uit te kunnen voeren. Edoch vlak voor rust kreeg SML een hoekschop die wederom strak werd ingespeeld met veel spelers van SML voor keeper Sven van Gool en de bal kwam uit bij één van hen die de bal hard inkopte. Ruststand 0-2.

Het was duidelijk. Het middenveld moest verstrekt worden. In eerste instantie schoof Tamer Yilmaz door het middenveld en later ook Suheeyb van Daalen teneinde wat meer fysiek te brengen. En weliswaar kwam er wat meer balans in de duelkracht, qua voetbal bleef WSC achter de bal aanlopen. Een kans was er in de 49e minuut voor Finn Wachtels van den Berg. Het had zelfs zomaar een penalty kunnen zijn maar dit was geen dag dat het meezat. In de 71e minuut een weer een gevaarlijke hoekschop van SML. Alsof ze erop getraind hadden. Veel mensen voor de goal, strak voorgegeven in het 5-meter gebied en weer een vrijstaande speler die in kon koppen. 0-3. Paar minuten later werd in een 1 op 1 situatie het duel verloren en de SML-aanvaller kon vrij doorlopen en eenvoudig scoren. 0-4. Als dat maar goed afloopt. Gelukkig namen de krachten van SML (alsook van WSC) af die met slechts 1 wissel naar Waalwijk waren gekomen en namen ze wat gas terug. Het gaf zelfs aanleiding tot wat voorwaartse druk van WSC en zowaar een eretreffer van Finn Wachtels van den Berg in de 77e minuut.

Overduidelijk een reality check voor de JO17-1. We zijn er nog lang niet. Natuurlijk was SML een sterk team en na deze wedstrijd samen met De Treffers uit Groesbeek als enige nog ongeslagen. En ja, we misten een groot aantal sterkhouders. Maar desondanks zal het beter moeten. Meer rust aan de bal, meer lopen zonder bal. Zoals de jongens ook naar elkaar aangaven: Simpel spelen. Volgende week alweer de kans om deze nederlaag recht te zetten. Uit naar Orion in Nijmegen.

Langs de Lijn

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!