WSC JO17-1

Divisie 6 C

3 oktober 2020 12:45

R. (Ruben) Bril

Wat aanvankelijk een eenvoudige overwinning leek te worden na een 0-3 en 1-4 voorsprong van onze JO17-1 tegen Orion uit Nijmegen werd uiteindelijk nog onnodig spannend doordat Orion terugkwam tot 3-4 in de eindfase alvorens in blessuretijd de winst werd veiliggesteld met 3-5.

Door de bekende maatregelen werd met minder supporters dan gebruikelijk afgereisd naar het lommerrijke sportpark Mariënbosch. Gelukkig had Erwin Muijs de tegenwoordigheid van geest gehad om te reserveren bij restaurant Rozenhof tegenover het sportpark voor een kop koffie bij gebrek aan kantine faciliteiten. Je past je aan, aan de situatie.
In de basis deze keer Ewan van den Broek, terug van een schorsing, Mozes Ndongala en voor de eerste keer Ehab Issou, ten koste van Boy van de Zande, Roel de Wind en de geblesseerde Patrick van Deurse. Trainer Ton Verkerk is nog zoekende naar de sterkste basiself hetgeen hem door de verschillende blessures niet makkelijk wordt gemaakt. Ook hier geldt het credo aanpassen.
WSC schiet uit de startblokken. Reeds in de 2e minuut werd een hoekschop verkregen die door Thyme van der Linden strak werd voorgegeven en door spits Finn Wachtels van den Berg overtuigend werd ingekopt. 0-1. En in de 8e minuut wist Ibrahim Gorgen zich behendig vrij te spelen op links en de bal laag in te spelen op wederom Finn Wachtels van den Berg die beheerst de bal in de linkerhoek plaatste. 0-2. En of dat nog niet genoeg was, legde linksback Ewan van den Broek in de 15e minuut aan vanaf een meter of 20 voor een geplaatst schot door een mêlee van spelers die na een deflectie in de rechterhoek verdween. 0-3, wat een weelde.
Na deze overtuigende start, werd het spel helaas wat minder. Misschien was het gemakzucht, misschien verlies van concentratie, maar Orion kwam in ieder geval beter in het spel. Na onnodig balverlies in de opbouw kon in de 18e minuut de Orion spits vrij doorlopen naar de 16 en moest Kas Muijs aan de noodrem trekken. Penalty. Keeper Sven van Gool wist de penalty te keren maar was volgens de scheidsrechter te vroeg van de doellijn bewogen en de penalty moest opnieuw. Deze keer werd de penalty met meer overtuiging ingeschoten. 1-3. Het spel golfde daarna op en neer maar echt grote kansen kwamen er niet meer voor beide partijen in de eerste helft.
Na rust begon WSC weer goed. Ewan van den Broek werd op links vrijgespeeld door Owen Keller en hij bediende met een loepzuivere voorzet Finn Wachtels van den Berg die weer overtuigend raak kopte. Zijn derde doelpunt van de dag en WSC weer ruim op voorsprong. In plaats van gecontroleerd de wedstrijd uit te spelen werd het spelbeeld echter onrustiger. Orion bleef druk zetten en het WSC-middenveld had moeite de bal eenvoudig rond te spelen. In de 70e minuut wist Orion volledig vrijstaand 2-4 te scoren uit een hoekschop. Net als vorige week blijft WSC moeite hebben om bij hoekschoppen de organisatie goed neer te zetten. Aandachtspunt voor de training. In de 76e minuut wist Orion weer te scoren maar gelukkig werd deze treffer afgekeurd vanwege hands. De emoties liepen op en in de 78e minuut kon de centrale verdediger van Orion zich niet beheersen en tikte Ibrahim Gorgen op de enkels nog voor deze de bal had. Een zogeheten gewelddadige handeling buiten het duel om en een directe rode kaart.
Het weerhield Orion niet om vol in de aanval te gaan op zoek naar de aansluitingstreffer. Onder druk gezet door de Orion aanvaller werd in de 80e minuut niet goed teruggespeeld op de keeper en wist Orion zowaar terug te komen tot 3-4. Het zal toch niet! Het veld lag open en er kwamen in blessuretijd mogelijkheden voor beiden kanten waar uiteindelijk Ibrahim Gorgen het meest van wist te profiteren door koelbloedig de 3-5 te scoren.

Na de zeperd van vorige week tegen SML een belangrijke overwinning waarmee de JO17-1 aansluiting krijgt bij de kopgroep en perspectief op wellicht meer. De leerervaring is zeker dat de jongens rustiger mogen gaan spelen. Niet elke bal hoeft diep. Breed spelen mag ook. Volgende week thuis tegen Venray dat verrassend genoeg zijn eerste overwinning heeft behaald dit weekend tegen medekoploper De Treffers. We zijn dus gewaarschuwd.