Overtuigende winst JO17-1 op SV Venray JO17-1

SV Venray JO17-1

Divisie 6 C

10 oktober 2020 12:00

W.A. (Willie) van der Horst

Op basis van een solide verdediging en van tijd tot tijd fraai combinatievoetbal heeft WSC JO17-1 met 4-1 een uitstekende overwinning thuis behaald tegen Venray. Het team heeft zich inmiddels genesteld op de 2e plaats achter het ogenschijnlijk ongenaakbare SML uit Arnhem. Dit team weet de laatste weken zijn wedstrijden met wel zeer ruime cijfers te winnen getuige de 0-12 tegen Geldrop deze week en de 8-0 tegen Schijndel vorige week. Wellicht een maatje te groot voor deze competitie, maar het seizoen is – hopelijk – nog lang.

In de basis keerde Patrick van Deurse terug na een blessure ten koste van Mozes Ndongala. Verder dezelfde namen als vorige week. De basis begint langzaamaan zijn contouren te krijgen in het bekende 4-4-2 format. Op de bank deze keer een aantal spelers van de JO17-2 opdat deze ook konden ruiken aan het voetbal op divisie-niveau en de JO17-1 reserves wat minuten konden maken in de JO17-2.
Vanaf het eerste moment nam WSC het initiatief. Met keurige combinaties en veel beweging op het middenveld werden met enige regelmaat de aanvallers in stelling gebracht maar helaas hadden deze hun vizier nog niet op scherp staan. In de 25e minuut leek de eerste treffer te vallen maar de paal stond in de weg na een Robben-achtige actie van Patrick van Deurse. Het duurde tot de laatste minuut van de eerste helft alvorens WSC het overwicht in kansen wist uit te drukken in een voorsprong. Weer een karakteristieke actie van Patrick van Deurse die vanaf rechts naar binnen kwam en nu met een geplaatste voorzet Finn Wachtels van den Berg wist te bereiken. Deze controleerde de bal behendig en schoot de bal rechts van de keeper droog in. 1-0 en rust. Het had eigenlijk al 3 of misschien wel 4-0 moeten staan. Aan de andere kant had Venray ook wat kansen, zij het spaarzaam, gehad. Met zijn doelpunt toonde Finn Wachtels van den Berg aan dat hij het seizoen uitstekend is begonnen als spits en met inmiddels 8 goals uit 7 wedstrijden een meer dan aardig moyenne laat zien.
In de tweede helft ging WSC door op de ingeslagen weg. Wederom regen de kansen zich aaneen. In de 12e minuut wist Suheeyb van Daalen met een fijnzinnige dieptepass Ibrahim Gorgen te bereiken die met een heerlijke lob de keeper wist te verschalken. 2-0. Niet de eerste keer dit seizoen dus zeker geen toevalstreffer van Ibrahim Gorgen die sowieso een verdienstelijke wedstrijd speelde. In de 13e minuut wist Patrick van Deurse voordat hij werd afgelost door Mozes Ndongala nog fraai Fin Wachtels van den Berg te bereiken maar deze keer raakte de spits het houtwerk. Nog koud in het veld werd Mozes Ndongala in de 15e minuut weggestuurd door Ehab Issou die op volle snelheid de achterlijn wist te halen en de bal strak voor te geven op Ibrahim Gorgen die hem deze keer alleen maar hoefde in te tikken. 3-0.
Helaas ging niet alles goed. Geen schande natuurlijk want zelfs bij het Nederlands elftal maakt deze of gene wel een fout.  Door onnodig balverlies in onze 16 van de verdediging kreeg een Venray aanvaller plots de bal en liet keeper Sven van Gool kansloos bij zijn inzet. 3-1. In tegenstelling tot vorige week bracht dit WSC gelukkig niet van hun à propos en bleven ze de aanval zoeken. Na een scrimmage in de 16 van Venray kwam de afvallende bal terecht bij linksback Ewan van den Broek die weer eens voorin was te vinden. Met een gevoelvolle voorzet legde hij de bal planklaar op het hoofd van Owen Keller om te scoren. 4-1.  Nog 20 minuten te spelen, maar Venray wist niet echt meer voor gevaar te zorgen. Trainer Ton Verkerk kon dan ook Enzo Appels (net als vorige week) en Wouter van Hameetman wat speeltijd geven voor respectievelijk Owen Keller en Thyme van der Linden.

Kortom, prima wedstrijd. Helaas vanwege omstandigheden niet mogelijk voor eenieder om hiervan te kunnen genieten. Er wordt driftig geëxperimenteerd bij WSC (alsook bij andere verenigingen) met live streaming via social media. Wellicht dat dit wat perspectief biedt voor de JO17-1 aanhangers om de komende wedstrijden te volgen. Aanstaand weekend zijn de mannen vrij en daarna naar Eindhoven om hopelijk de zegetocht voort te zetten tegen Unitas ’59. Als we mogen blijven voetballen….