Divisie 6 C

19 september 2020 13:00

Mathon

Onbekend

Een uitstekende start van de competitie voor JO17-1. Na een 1-1 ruststand werd ondanks een rode kaart kort na rust de wedstrijd tegen Theole overtuigend met 1-4 gewonnen.

Met blessures voor sterkhouders Mees Pruijmboom en Jop Daems die helaas weer door zijn enkel was gegaan, was het weer even puzzelen voor trainer Ton Verkerk. In de basis werd deze keer plaats ingeruimd voor Ibraham Gorgen en Pepijn Brok om de aanval te versterken.
Na een ietwat onrustig begin kwamen er kansen voor beide partijen. Zeer zeker voor WSC dat maar liefst drie 100% kansen creëerde maar de bal er niet in kreeg. Na een half uur wist de rechtsbuiten van Theole zich door de verdediging van WSC te wringen en de bal voor te geven waarna een Theole aanvaller met een Bep Bakhuis achtige kopbal fraai wist te scoren. WSC rechtte te rug en bleef doorgaan met het spel maken. Na een verre ingooi van Tamer Yilmaz tot helemaal in de 16 wist Owen Keller eenvoudig te bal met de binnenkant voet binnen te schieten. Een sterk wapen van Tamer Yilmaz dat al veelvuldig voor dreiging heeft gezorgd.

De gedachte was om na de rust door te gaan met het aanvallende spel. Het liep echter anders. Reeds in de 5e minuut na rust was linksback Ewan van den Broek te laat met een sliding en hij moest met rood eraf. Zijn eerste kaart ooit. Dit was het kantelpunt van de wedstrijd. WSC kon nu vanaf de omschakeling spelen en Theole het spel laten maken. Belangrijker nog, de mannen beseften dat er een tandje bij moest. De verdediging bleef fier overeind. In het bijzonder Kas Muijs die zo ongeveer elke bal die erin werd gespeeld wist weg te werken. Niet altijd mooi maar zeker effectief. Het middenveld wist nu veelal de afvallende bal te bemachtigen en snel de diepte te zoeken. Zo ook in de 10e minuut toen Owen Keller op links Patrick van Deurze wegstuurde die de bal strak voorgaf op Finn Wachtels van den Berg. Hij wist de rust te bewaren en plaatste de bal keurig links in de hoek. Paar minuten later een identieke aanval nu met als eindstation Ibrahim Gorgen maar zijn schot werd geblokt door een Theole verdediger. Tien minuten later had hij meer geluk. Weer een diep bal vanaf het middenveld en hij wist met een lob vanaf de rand van de 16 fraai te scoren. Uitstekende wedstrijd van een jongen die vorig jaar nog in de JO15-2 speelde. Ook Suheeyb van Dalen ging zich met de aanval bemoeien wetende dat Kas Muijs als een rots in de branding stond. Na een indrukwekkende rush door het midden speelde hij Patrick van Deurse aan die nu besloot zelf de trekker over te halen en de bal hard in de korte hoek te schieten. Theole probeerde nog wel aan te dringen maar keeper Sven van Gool heeft niet echt in actie hoeven te komen. Hij wist het nog wel even spannend te maken met een paar vervaarlijk ogende sleepbewegingen met een aanvaller voor zich.  Gelukkig viel het allemaal goed uit. Het bleef bij 1-4.

Een lekkere wedstrijd. Natuurlijk had WSC het in de eerste helft al kunnen en misschien wel moeten beslissen. Maar is niet mooier om zo te winnen? Met vechtlust, sensatie, tragiek, fraaie doelpunten en van tijd tot tijd mooie combinaties heeft het publiek volop genoten. En goed voor de moraal van de jongens om met een man minder zo sterk de wedstrijd te winnen. Volgende week de eerste thuiswedstrijd tegen SML die ook de eerste wedstrijd hebben gewonnen. Spannend.