6 - 5

WSC JO9-1

Hoofdklasse 04

5 september 2020 10:00

Na een week goed getraind te hebben wil je als speler jezelf op zaterdag belonen met een overwinning! Met deze gedachte ging WSC J09-1 naar Theole in Tiel.
Het eerste kwart had WSC de controle over de wedstrijd. WSC speelde mooi over de flanken, Javino kwam enkele keren mooi langs zijn man en knalde de bal een aantal keren in het zijnet. Theole kwam moeilijk onder de druk uit maar bij een plotseling weggeven corner kwamen ze gelukkig op 1-0:de bal ging via een WSC-hoofd in eigen goal. Het 1e kwart werd met 1-0 afgesloten.
Het 2e kwart bleef WSC de druk opvoeren en het spel werd steeds beter. Na de zoveelste actie van Javino over links volgde een perfecte voorzet die even zo mooi met binnenkant voet ineens uit de lucht werd genomen door Samiir 1-1 . WSC ging door en de op dat moment sterk spelende Jim gaf Samiir een niet te missen kans 1-2. Het kruit was nog niet verschoten door WSC en de goed ingevallen linksback Sil zette sterk door waaruit Javino de keeper kansloos liet 1-3.  WSC had in deze fase de score nog verder kunnen uitbouwen. Keeper Thijmen had nog niet veel te doen gehad.
Vol vertrouwen begon WSC aan het derde kwart, echter al snel werd duidelijk dat de coach van de tegenpartij zijn spelers nog wat moed en goede tips had gegeven. Door 2 afstandsschoten die hoog over onze keeper heen vlogen stond het al snel 3-3, weg voorsprong, weg vertrouwen ....
Theole ging door en onze verdediging met Amar en Marco had even geen antwoord: 3-4 achter na het 3e kwart.
De spelers van JO9-1 moesten het geloof in eigen kunnen terugkrijgen want ze waren sterker sneller/ en gevaarlijker dan de tegenstander. WSC bracht de goed spelende Foose terug in het veld en die scoorde vrij snel in het 4e kwart de gelijkmaker 4-4. WSC bleef aanvallend spelen em creëerde nog wat kansen. De uitstekende keeper van Theole gaf echter geen krimp meer en hield diverse goed ingeschoten ballen tegen en zoals de voetbalwet al jaren is:  als je zelf niet scoort dan .... En zo gebeurde het,  door wederom te makkelijk verdedigen viel de 4-5
We hadden nog tijd en na wederom een doelpoging van WSC die op de lat uiteen spatte haalde Theole de trekker definitief over 4-6.
In de laatste minuten maakte Foose nog de 5-6 maar de tijd was op.
Jammer jongens we hadden wat meer verdiend ,echter we hebben wel veel acties gezien waar we op getraind hebben.

We hebben mooie goals gemaakt en gestreden tot het eind.

Volgende week speelt dit jongste selectieteam thuis tegen GJS. komt dat zien!!!