3 - 7

WSC JO9-1

Hoofdklasse 04

3 oktober 2020 10:15

Vandaag stond de topper van de competitie op het programma de uitwedstrijd tegen RKDVC J09-1. Vanwege de aangescherpte corona maatregelen vandaag geen ouders/ supporters langs de lijn . Aangekomen in Drunen bleek al snel dat ook bij hun deze wedstrijd dik gedrukt in de agenda stond. Maar liefst 5 “coaches “ stonden klaar om RKDVC te voorzien van tips en aanmoedigingen.
Na de aftrap was het WSC dat direct de druk op de tegenstander opvoerde . Na enkele goede reddingen van de RKDVC keeper kwam de sterk startende Javino mooi langs zijn tegenstander en legde de bal keurig op Jim die de 0-1 scoorde.  RKDVC kwam direct terug en scoorde 1-1 . Dit beloofde een leuke pot te worden !
WSC bleef druk zetten en legde een aantal mooie aanvallen op de mat,  echter de bal wilde er niet in. Het 2e kwart hetzelfde spelbeeld: WSC domineerde en bleef de tegenstander opjagen wat resulteerde in een mooie goal van Javino op aangeven van Amar. RKDVC ging steeds vaker de lange bal spelen omdat de druk van WSC enorm was . Foose speelde een sterk 2e kwart en zorgde ervoor dat RKDVC niet via het midden kon aanvallen . Sil speelde als linksback prima en kwam een aantal keren gevaarlijk mee naar voren . Einde 2e kwart met een 1-2 voorsprong (dit had gezien het aantal kansen wel wat meer mogen zijn )
Het 3e kwart begon en RKDVC had haar strategie omgezet.  Een grote sterke speler op de goal en alle ballen zover mogelijk naar voren knallen. WSC reageerde hier niet gelijk alert op en al snel zat de 2-2 erin. De goed spelende middenvelder Jim vond het tijd voor wat actie en scoorde na een mooie solo de 2-3 . De sfeer werd wat grimmiger want RKDVC geloofde in een stunt tegen ons sterk spelende WSC. RKDVC speelde nu echt alleen nog maar de lange bal waarop de sterk spelende Marco en Samiir constant moesten reageren en dit erg goed deden . Mooie onderscheppingen en van daaruit  bleef WSC combineren . Zelfs onze prima keepende Thijmen moest de ballen van de ver uittrappende keeper van RKDVC onderscheppen .RKDVC ging steeds harder spelen en ook een aantal coaches van RKDVC vond het nodig zich verbaal te laten horen . De WSC jongens waren hier wat van onder de indruk en tijdens de laatste time out moesten de jongens even vertrouwen krijgen .
Vol strijd gingen we het laatste kwart in . Echter al snel werd het 3-3 door wederom een verre uittrap die net voor de keeper van richting werd veranderd. WSC pepte zich op want we waren tenslotte al 30 minuten sterker dan RKDVC. Javino vuurde een granaat af op de korte kruising die voor de keeper onhoudbaar was . 3-4, met  nog een minuut of 5 te gaan. Een hoge bal zorgde dat de RKDVC keeper wat ver uit zijn goal moest komen en er ontstond een scrimmage in het midden van het veld ... Jim ontfutselde de bal en zag dat de keeper terug naar zijn goal sprintte maar dat weerhield hem niet om met een fantastisch geplaatst schot de 3-5 op het scorebord te zetten! RKDVC was het helemaal  kwijt . Wederom Javino met een krachtige actie en een geweldig schot in de verre hoek 3-6. Het mooiste moest nog komen: een perfect uitgevoerde dubbele een-twee  tussen Jim en Javino zorgde voor de 3-7.
Boys jullie hebben super gespeeld ! Geduld gehad en mooi blijven voetballen ondanks de vervelende tactiek van de tegenstander .
Nog een extra complimentje voor :

Foose : net nieuw bij WSC en geweldig hoe makkelijk jij op verschillende posities kunt spelen .
Jim : mooi om te zien dat je steeds meer het spel verdeeld en ook vaak voor de goal komt
Sil: super inzet en al veel mooie goals gescoord !
Marco : altijd sterk en vol passie de duels aan gaan ,leuk om te zien dat je zoveel plezier hebt!
Thijmen : op jou kunnen we rekenen .mooi dat je al goed weet wanneer we gaan opbouwen of een lange bal moeten spelen !
Amar: de kleinste man met de mooiste techniek jij draait de tegenstanders dol!
Samiir : knap dat je elke week zoveel energie en snelheid in het spel brengt !
Javino: nieuw bij de WSC  maar nu al zo veel goede acties  en sterk als linksvoor !