SLOW STARTING WSC TREKT SCORE ALSNOG AARDIG OP. WSC - DIA 9-0

DIA MO15-1

1e klasse 1

26 september 2020 9:40

Thijs Maaijwee

Na de tik die vorige week in het eerste competitieduel werd uitgedeeld door JEKA, mochten we vandaag testen of we de winning mood van het afgelopen jaar weer op konden pakken tegen DIA. Voor de verandering verscheen een compleet en fit team op het toneel. Met de wedstrijd van vorige week nog in het achterhoofd leek er bij de meiden toch nog wat wedstrijdspanning in de benen te zitten in de beginfase van de wedstrijd. Het optreden van de dames was niet meteen om over naar huis te schrijven. WSC liet zich intimideren door een super gemotiveerd DIA, dat beschikt over een paar felle en supersnelle meiden. WSC kwam niet in haar spel en liet zich met vlagen zelfs verleiden tot kluitjesvoetbal. De yell was vandaag niet tegen dovemansoren! (“Kom ons maar eens testen want wij zijn hier de beste!”)Want dat de DIA meiden erop gebrand waren om WSC aan een test te onderwerpen was wel duidelijk. Het duurde dan ook bijna 20 minuten tot de mazen in de opstelling van de zwart-gelen ontdekt waren en we de eerste treffer maakten. Daarna ging het ineens snel; drie minuten later werd het 2-0, één minuutje daarna 3-0 en voor er nog eens 180 seconden verstreken knalden we er voor rust ook nog een 4e in. Hiermee leek de strijdlust van DIA even te verdampen. De tweede helft zorgde voor weinig verandering. De coach van DIA had zijn team op weten te peppen en dat bood wederom goede tegenstand. Toch waren ze niet opgewassen tegen het voetbalgeweld van WSC. DIA maakte een tactische overtreding binnen de lijnen van de 16 en dat zorgde nog voor een penalty. 5-0! Daarna denderden we weer door, met als onuitgesproken doel de dubbele cijfers! We kunnen een opgekrikt doelsaldo namelijk goed gebruiken om bij de nummer 1 (JEKA) aangehaakt te blijven. De 10 haalden we niet, maar met de 9-0 zijn we uiteraard dik tevreden! Met de eerste 20 minuten buiten beschouwing gelaten valt er niet meer te zeggen dan dat onze toppers een prima wedstrijd voetbalden. Op naar de volgende!