MO17-1 houdt er weer de spanning in tot het laatste kwartier.

Siena Kraak (schot)
60'

1e klasse 2

26 september 2020 14:00

Een kopie van vorige week? Nee zeker niet. Onze meiden stonden vandaag een stuk zekerder op het veld, maar moesten dit keer wel al na 5 minuten aan de slag om een 1-0 achterstand weg te werken. De rechterspits van Unitas draaide handig weg bij Lieke en gaf een op het eerste oog mislukte voorzet. Onze keepster Lieke stond goed opgesteld bij de 1e paal en dacht dat de dwarrelende bal naast ging. Kleine vergissing want de bal maakte een hele rare curve en viel bij de tweede paal binnen. WSC was gewaarschuwd en ging er nu toch een stukje feller in. Onder een druk uit weten te voetballen is dan de kunst en aan de werklust lag het zeker niet, maar de passing was die eerste 20 minuten niet zoals die hoort te zijn. Ook duels op het middenveld werden iets te afwachtend aangegaan met naar het leek iets te veel respect naar de tegenstander. Sienna die vandaag op de rechtshalf positie stond had daar een aantal keren echt last van, maar na 20 minuten zag ze zelf toch in dat doorzetten niet verkeerd was. Een knappe actie die ze zelf opzette en daarna uit de kluts weer de bal veroverde, ronde ze weer perfect af. Onze jonkies zoals Lieke, Sienna en Bente zie je met de week groeien en dat geeft veel vertrouwen voor het vervolg van de competitie. De ruststand van 1-1 gaf uiteindelijk wel de juiste verhoudingen aan. Na rust kwam onze 13 jarige Julia de gelederen versterken. Zie liet op de rechtshalf positie (normaal speelt ze in de aanval bij JO13-1) hele leuke dingen zien en de behoorlijk bewegende nummer 6 van Unitas had het aardig moeilijk. Julia had nog de wedstrijd in de benen zitten van de JO13-1tegen Dongen en het toch aardig hoge tempo bij MO17 begon haar aardig op te breken. Sienna nam haar positie weer over en wist nu heel goed de duels aan te gaan. De hard werkende Inaya gaf Effy steeds meer ruimte om beter op te bouwen en het spel speelde zich steeds meer af op de helft van Unitas. Monica werd vanaf het middenveld weer erg goed in stelling gebracht en dit keer wist ze dik 10 minuten voor tijd met veel rust en overzicht de 2-1 te scoren. Maar de wedstrijd was zeker nog niet gespeeld en ook dit keer was onze keepster Lieke een aantal keren erg attent en ook onze verdediging wist achterin de schade goed te beperken. Met nog 3 minuten te spelen moest WSC verder met 10 man en dat kon wel eens aardig billen knijpen worden. Maar Lieke van Riel dacht daar net even anders over. Van wel 25 meter afstand liet ze een van haar befaamde schoten los en de 3-1 was een feit. Nog geen minuut later had ze zelfs de 4-1 kunnen maken, maar die viel net even aan de andere kan van de paal. Unitas was verslagen en we konden de wedstrijd rustig uitspelen. Ondanks dat de passing nog niet is wat het moet zijn verdiend de groep een dik compliment voor de inzet en werklust. Voorlopig zijn de 6 punten daar en op basis van beide wedstrijden ook zeker verdiend. Hopelijk komen de 2 geblesseerde speelsters snel terug. Dat geeft toch weer meer mogelijkheden met de wissels en dat hebben we wel erg hard nodig.