Nuttige oefenpot tussen hoogste jeugdteams WSC

12 december 2020 14:15

Onbekend

Afgelopen zaterdag 12 december hebben de 2 hoogste jeugdteams van WSC een goede oefenpot gespeeld. De JO17-1 en JO19-1 die beide op divisieniveau uitkomen trainen beide gewoon door in deze coronatijd maar uiteraard is er wel het gemis aan wedstrijden.

Ruim een maand geleden werd er ook al geoefend maar toen nog werden de groepen opgedeeld en speelden er 3 teams ieder twee wedstrijden van een half uur. Mede door wat afwezigheid werd er in overleg tussen de trainers Ton en Rauf aan de O17 kant en Peter en Jeroen aan O19 kant gekozen voor een normale wedstrijd.

Opnieuw was Govert Verhoofstad bereid gevonden de wedstrijd te leiden en hij floot een prima wedstrijd. Mede hierdoor en de aanwezigheid van grensrechters, kreeg de wedstrijd De sfeer van een echte wedstrijd. Iets waar je in deze rare tijd probeert zo dicht mogelijk bij te komen.

De JO17-1 begon zeer sterk aan de wedstrijd. Dit in combinatie met slordigheid aan de kant van de JO19-1 zorgde voor een verassend spelbeeld. Al een paar keer was de jongere lichting gevaarlijk dichtbij de opening. Zeker de 1 op 1 met Milan was de mogelijkheid om op een verdiende voorsprong te komen. Zoals zo vaak valt hij dan toch aan de andere kant. Zo kon de JO19-1 toch nog met een voorsprong de eerste rustpauze na 20 minuten ingaan. Ook in het tweede blok bleef het spel van de O19 slordig en dit resulteerde dan ook in flink wat gemopper in de ploeg. De JO17-1 had weliswaar nog altijd het betere van het spel voor de rust, maar echte kansen werden er ook niet meer gecreeerd.

Na de rust was er een ander spelbeeld te zien. De JO19-1 was wat rustiger aan de bal en er leek weer veel meer een idee achter te zitten. Nu was het echter de JO17-1 die wat teleurstelde en niet goed met wat tegenslagen om leek te gaan. Het echte scoren bewaarde beide ploegen voornamelijk voor het allerlaatste blok van 20 minuten waardoor er uiteindelijk een 6-2 einduitslag op het scorebord te zien was.

Het allerbelangrijkste was het feit dat er na een periode van alleen trainingen weer eens lekker een wedstrijd gespeeld kon worden. Beide technische duo’s hebben goede dingen gezien en ook zeker dingen gezien waaraan verder gewerkt kant worden.

De JO17-1 en JO19-1 wensen iedereen bij WSC fijne kerstdagen en een gelukkig maar vooral gezond 2021!