Piepjong WSC 1 start bekertoernooi met een overwinning

Mannen KNVB beker Amateurs poulefase Groep 1 20

Akkerlaan 9
5143ND
WAALWIJK
tel. 0416-563677

WSC 1 heeft de eerste officiele wedstrijd van het seizoen 2021-2022 met 3-1 weten te winnen van CHC uit Den Bosch. Een enorm goede prestatie van de jonge ploeg die vandaag aan de aftrap verscheen. Met een gemiddelde leeftijd van 22 jaar en in het laatste half uur zelfs 3 jongens die qua leeftijd nog in de O19 mogen uitkomen stond één van de jongste WSC 1 selecties uit de geschiedenis van de club op het veld.

In het begin van de wedstrijd waren de ervaring en kwalitieten aan Bossche kant goed te zien. In het eerste kwartier wisten de gasten twee keer het houtwerk te teisteren en bijna de Waalwijkse goalie Bram van Daelen te passeren. In de 25e minuut kantelde de wedstrijd toen de jonge debutant Roel Mulders een te late tackle plaatste op één van de uitblinkers van CHC. Deze kon zich niet beheersen en reageerde zich af waardoor Roel geel kreeg voor de tackle maar de Bosschenaar rood voor zijn reactie.
Tegen 10 man kreeg WSC meer grip op de wedstrijd en kwamen de Waalwijkers er een aantal keer gevaarlijk uit. In de 37e minuut was het routinier Mounir Maamar die na uitstekend doorgaan en vallen en opstaan uiteindelijk de bal vanaf rand strafschopgebied de 1-0 achter de keeper van CHC kon werken.  4 minuten later was het weer raak toen de uitstekend mee opgekomen Job van Es werd gevonden die beheerst de bal onder de keeper doorschoof. WSC hield druk op CHC en mocht 3 minuten voor rust een vrije trap nemen vanaf de rechterkant van het strafschopgebied. Roel Mulders besloot met zijn linker direct de goal te zoeken en na een lichte touché verdween ook deze bal in het Bossche doel. 3-0 bij rust was het resultaat.

Na rust was het zaak om de wedstrijd zakelijk uit te spelen en CHC niet terug te laten komen. In de 51e minuut wisten de bezoekers toch de 3-1 te scoren vanaf 11 meter nadat Abu de sterke spits van CHC naar de grond trok. Na deze tik heeft de jonge ploeg onder aanvoering van de ervaren Yorick Hulsman de wedstrijd uitstekend uitgespeeld.  Jammer is het dat nog vele kansen die werden gecreeeerd niet meer werden benut. Ander hoogtepunt van vandaag was het debuut van talent Pepijn Vrinten uit de JO19-1  in de hoofdmacht. Een dag eerder wist hij nog viermaal te scoren voor de vaandeldragers van de jeugd en op zondag het debuut in WSC 1.

Al met al een uitstekend begin van WSC 1 van het bekertoernooi. Volgende week zaterdag 11 september speelt de ploeg van hoofdtrainers Norbert Rebsch en Peter Verzijl in en tegen Heukelum de tweede wedstrijd in deze poule van 4 ploegen. Heukelum is een zaterdag eersteklasser die op zaterdag zijn eerste bekerwedstrijd nipt verloor van Nivo Sparta uit Zaltbommel.