Mannen KNVB beker Amateurs poulefase Groep 1 20

Akkerlaan 9
5143ND
WAALWIJK
tel. 0416-563677

WSC1 heeft de Laatste bekerwedstrijd met 1-4 verloren van zaterdag eersteklasser Nivo Sparta. Ondanks de terechte nederlaag was er een fase in de tweede helft waar WSCde mogelijkheid had om terug in de wedstrijd te komen. Omdat beide ploegen hun eerste wedstrijden beide hadden gewonnen, is WSC 1 alsnog als tweede in de poule door in de beker, wat een uitstekend resultaat is.

Voor de wedstrijd werd er gezamelijk gekeken bij de JO19-1 die een uitstekend resultaat boekte door een 0-3 achterstand om te buigen in een dikverdiend 3-3 gelijkspel. Met dat resultaat gaan ook de vlaggendrgaers van de jeugd door naar de volgende bekerronde.

De eerste fase van de wedstrijd was er voornamelijk één van het aftasten van beide zijdes. Al snel was duidelijk dat Nivo Sparta telkens iets sneller, feller en slimmer waren dan de Oranje Zwarten. Toch resulteerde dit niet echt in hele grote kansen voor de gasten maar wel kwamen ze een aantal keer gevaarlijk in de buurt van Denzel. in de 35e minuut kreeg Nivo Sparta ietwat makkelijk een strafschop toegekend. Een schot van een meter of 20 kwam op de arm bij Sam die zijn gezicht beschermde.  Als het dan als hands kon worden beoordeeld was het in elk geval buiten het strafschopgebied. Desalniettemin een verdiende voorsprong voor de gasten uit Zaltbommel. In de laatste 10 minuten voor rust kreeg WSC geen druk meer op de bal en kregen de tegenstanders te veel tijd en ruimte. Toch was het Souf die de uitgelezen mogelijkheid kreeg om de 1-1 te maken, maar helaas was de keeper hem de baas in de korte hoek. Vlak voor de scheidsrechter voor de rust ging fluiten, kreeg WSC echter nog een tegentreffer te verwerken. Opnieuw mocht de flankspeler van Nivo te makkelijk een voorzet geven. Deze ging over Denzel en werd door de andere flankspeler bij de tweede paal binnengeschoten. 0-2

Na rust kwamen Iesa en Nicky voor Abu en Souf in het veld en vanaf de start leek WSC meer grip op de tegenstander te krijgen. Toch was het opnieuw raak voor Nivo Sparta toen de bal goed werd ingekopt bij een vrije trap vanaf de zijkant. Hierbij werd de doelpuntenmaker ook geen strobreed in de weg gelgd. 5 minuten later werd bij een mooie aanval aan waalwijkse kant Soul licht geraakt en dit keer kreeg WSC een makkelijke strafschop toegekend. Yorick twijfelde niet en schoot beheerst vanal 11 meter raak. 1-3 en WSC ging op zoek naar de verdere aansluiting. Niet veel later had de bal opnieuw op de stip gemoeten. Dit keer besloot de scheidsrechter helaas anders en daarmee was de kans op de 2-3 verkeken.  In de 80e minuut gooide de gasten de wedstrijd in het slot. Waar WSC aan het zoeken was naar een doelpunt werd de bal diep gegooid en de spits twijfelde geen moment en lobte de bal eenvoudig over Denzel heen. 1-4 en de wedstrijd was gespeeld.

Ondanks dat de gasten de terechte winnaars waren deze middag was de uitslag enigzing geflatteerd maar geeft het spel in de tweede helft en de energie van het team de trainers voldoende houvast om op verder te borduren. Volgende week gaat de competitie eindelijk van start en mag WSC naar Prinsenbeek om te openen tegen Beek Vooruit.