Zwaluwen Jeugd Beker O19 poulefase Groep 1 10

Akkerlaan 9
5143ND
WAALWIJK
tel. 0416-563677

Tijdens de wedstrijdbespreking werd er door de trainers Ton Verkerk en Koen van Bladel nadrukkelijk op gewezen dat RKDVC erop gebrand was om zich niet te laten afdrogen zoals een paar maanden terug tijdens een oefenwedstrijd die door WSC gemakkelijk was gewonnen. RKDVC was op de fiets gekomen naar ons Sportpark Eikendonk en waren in hun haast vergeten om ballen mee te nemen. WSC, sportief als men is, leende tijdelijk wat ballen uit aan hun.

Nadat door gelegenheidsfotograaf Frank van Bladel de teamfoto was gemaakt voor op de WSC website konden de jongens beginnen aan de warming-up. Ewan vd Broek, Mozes Ndongela en Mejdi Belja maakten vandaag hun speelminuten bij de JO19-2.
Na de aftrap duurde het wel geteld 38 seconden dat Finn Wachtels vd Berg scoorde uit een goede pass van Tamer Yilmaz. Men zag het ongeloof bij RKDVC en de gedachte aan de vorige wedstrijd tegen WSC. Niets was minder waar, RKDVC rechte hun rug en ging sterker en fysieker spelen en bij WSC sloop er de onrust in. Men ging voorin te diep en te dicht bij elkaar staan waardoor onze opkomende backs weinig tot geen afspeelmogelijkheden hadden. De nummer 7 van RKDVC, snelle en behendige voetballer bleek een ware plaag te zijn waar onze verdedigers maar geen grip op kregen. Het spel verliep steeds moeizamer voor WSC en na balverlies in het midden scoorde RKDVC in de 20e minuut de 1-1. RKDVC speelde agressiever en door middel van kleine, slimme duwtjes die niet door de scheidsrechter werden gezien namen ze de wedstrijd meer in eigen hand.
In de 34e minuut kwam de nummer 7 in een 1 tegen 1 duel tegenover onze keeper Milan van der Stelt die door goed de goal te verkleinen voorkwam dat RKDVC op voorsprong kwam. Ali Mohamed werd in de 40e minuut gewisseld waarvoor Jop Daems zijn plaats innam op de linksback positie. Pepijn Vrinten probeerde in de 43e minuut met een afstandsschot van zo’n 25 meter dat net naast de verkeerde kant van de paal kwam. In de blessuretijd (50e minuut) werd er door RKDVC in de 16 meter ongelukkig hands gemaakt wat een strafschop opleverde die door Finn wachtels vd Berg werd benut 2-1. Dit leverde op het nodige commentaar van de RKDVC supporters die ruim vertegenwoordigd waren op de WSC tribune. Tevens raakte de keeper van RKDVC geblesseerd die door wederzijdse instemming van de scheidsrechter en WSC werd vervangen door de keeper van RKDVC JO19-3.

In de rust werd onze spits Finn Wachtels van de Berg, die vandaag, ondanks zijn 2 doelpunten, geen potjes kon breken, gewisseld voor Jaap van Alphen. Nadat er een stevige regenbui was gevallen werd er aangevangen met de 2e helft. WSC startte sterk en in de 51e minuut kreeg Mees Pruijmboom een kans voor de goal van RKDVC  na een mooie pass van Jop Daems, die 2 minuten later net naast schoot uit een vrije trap. De nummer 7 van RKDVC, kreeg wederom een grote kans op de 2-2 ware het niet dat onze keeper Milan van der Stelt wederom als overwinnaar kwam in een 1 tegen 1 duel !!! In de 58e minuut frommelde Pepijn Vrinten zich bij de achterlijn op zijn welbekende onnavolgbare dribbel voorbij 2 RKDVC verdedigers en zette Mees Pruijmboom vrij voor de keeper om met een intikker de 3-1 te maken. Tamer Yilmaz raakte in de 67e minuut geblesseerd tijdens een verdedigende actie in onze eigen 16 meter en werd vervangen door Kas Muijs. Een minuut later maakte, jawel de inmiddels bekende nummer 7 van RKDVC, de 3-2 nadat de koud ingevallen Kas Muijs de bal ongelukkig raakte.
Het publiek van RKDVC zijde liet zich steeds meer horen vanaf de tribune om hun team aan te moedigen echter was het WSC die een kans kreeg door een actie die bestond uit een panna gemaakt door Jop Daems met aansluitend een mooie pass op Pepijn Vrinten die echter buitenspel stond. WSC ging daarna onzorgvuldiger voetballen, geen goede balaannames, bal ver van de voet waardoor ze in duels terecht kwamen met kans op blessures. De jongens leken ook vermoeid. In de 82e minuut werd er door Pepijn Vrinten een pass op maat verstuurd die door Mees Pruijmboom net naast werd gekopt. Ook RKDVC merkte dat er nog wat te halen viel op het einde van de wedstrijd en kreeg door middel van hun nummer 7 een kans op de 3-3. De wedstrijd zat in de 90e minuut toen Jop Daems een pass gaf op Pepijn Vrinten en die het net vond en de 4-2 maakte. In de blessuretijd (92e minuut) maakte Mees Pruijmboom er nog 5-2 van na een voorzet van Thijn van der Schuit.

Het was een spannende wedstrijd voor de toeschouwers, voor de spelers van WSC een moeizame overwinning, doordat er te vaak onnodig balverlies werd geleden waardoor het veel energie koste om de bal terug te heroveren.

Komende  zaterdag 18 september staat de sterke medekoploper vv Dongen op het programma thuis bij WSC om 14.30.

PS: Jaap van Alphen en Mejdi Belja hebben in de vroege ochtend wedstrijden gefloten van de jongere jeugdteams.

Dit gaan alle spelers/speelsters 2x in het seizoen doen van de JO19-1 / JO19-2 / JO17-1 / JO17-2 / MO19-1 in het kader van het helpen binnen de club WSC.