Slap JO19-1 verliest 3-5 van Wilhelmina Boys

Akkerlaan 9
5143ND
WAALWIJK
tel. 0416-563677

De JO19-1 heeft ook zijn tweede competitiewedstrijd verloren. Het team was aanzienlijk verzwakt door de absentie van een drietal sterkhouders, middenvelders Jop Daems en Dylano Blok door blessures alsmede centrale verdediger Stan van Tiggelen door een schorsing na zijn rode kaart van vorige week. De selectie was derhalve versterkt met Wouter Hameetman van de JO19-2 en Owen Keller van de JO17-1. Of het aan de kwaliteit van de selectie lag of aan de instelling, het feit is dat de mannen onvoldoende effectiviteit en onvoldoende overtuiging hebben getoond om ook maar enig moment aanspraak te kunnen maken op de winst.

De JO19-1 was van meet af aan de onderliggende partij. Het begint een aardig zorgpunt te worden voor de technische staf om de mannen vanaf minuut 1 scherp te krijgen daar dit nu alweer de derde wedstrijd op rij is dat de mannen vroeg op achterstand komen. Al in de 4e minuut lag de bal al achter keeper Milan van der Stelt en in de 9e minuut wederom. 0-2 achter binnen 10 minuten. De aanvallers van Wilhelmina Boys kregen simpelweg te veel ruimte en we waren veel te slap in de duels. WSC kreeg daarna ook nog wat mogelijkheden, in het bijzonder een fraaie vrije trap van aanvoerder Pepijn Vrinten die van het kruis uit de goal ging en die een beter lot had verdiend, maar het mocht helaas niet zo zijn.

Aan het einde van de eerste helft sloeg Wilhelmina boys weer toe. Wederom werd er te veel ruimte gegeven aan de aanvallers en de grote sterke spits van Wilhemina Boys wist sterk af te ronden. De pogingen van WSC waren met name gebaseerd op lange halen naar voeren gokkend op de snelheid van de aanvallers. En zowaar, wist een kick en rush bal Pepijn Vrinten te bereiken die met een lage schuiver de burger weer wat moed gaf. Het had zelfs nog 2-3 kunnen worden na een fraaie actie van Thijn van der Schuit die zich vrij wist te spelen op rechts en keurig voorzette maar de afronding van Pepijn Vrinten ging jammer genoeg via de paal naast.

In de tweede helft had Wilhelmina Boys meer geluk toen een vrije trap dwars door de verdediging ook onze keeper verschalkte. 1-4. WSC bleef het wel proberen en Pepijn Vrinten wist weer eens op snelheid zijn tegenstander te passeren en werd onderuitgehaald door de keeper. Penalty, ietwat makkelijk gegeven maar toch, een gegeven paard niet in de bek kijken. Goed ingeschoten door Fin Wachtels van den Berg, 2-4. Come on WSC! Helaas, onze centrale verdediger loopt in met de bal, balverlies, de WSC-verdediging staat uit positie en de aanvallers van Wilhelmina Boys konden op hun gemak de vrijstaande speler zoeken en vinden die rustig afrondde.  2-5. Kort voor tijd wist Pepijn Vrinten er nog 3-5 van te maken maar echt spannend werd het niet meer.

Natuurlijk, het had het zomaar nog een gelijkspel kunnen worden als de doelpogingen niet op maar naast de goede kant van de paal waren gegaan. Maar dat was dan eigenlijk iets te veel van het goede geweest. De mannen hadden simpelweg niet de instelling en niet het vermogen om met combinatievoetbal kansen te creëren. Ook de technische staf was niet geheel bij de les door over het hoofd te zien dat tegenwoordig nog maar drie wisselmomenten mogelijk zijn waardoor een aantal spelers die kramp kregen op het tandvlees de wedstrijd moesten uitspelen. Al met al, tijd voor wat kritische zelfreflectie voor de selectie, als het nog wat wil maken van dit seizoen. Dat het kan, hebben ze laten zien in de voorbereiding. Maar divisievoetbal vraagt ook om de juiste instelling. Niet alleen tijdens de wedstrijd maar ook de avond ervoor….