Overwinning WSC1 in eerste oefenwedstrijd

1 - 0

GDC 1

17 augustus 2021 20:00

Rob Bullock

Op dinsdag 17 augustus heeft WSC 1 een 1-0 overwinning geboekt op zaterdag 3e klasser GDC in de eerste oefenwedstrijd van de oefencampagne op seizoen 2021-2022. GDC heeft een geroutineerde ploeg die al een aantal jaar meedoet voor de bovenste plekken in de 3e klasse dus een geduchte tegenstander om tegen te beginnen.

De selectie van WSC heeft er ondertussen alweer 4 trainingen op zitten en ondanks de nog lage aantallen is de inzet en het niveau op de trainingen heel hoog. De komende weken komen er steeds meer jongens terug van vakantie zodat de selectie waaruit WSC 2, WSC O23 en WSC 1 gevormd gaan worden, meer en meer vorm.

Waar het eerste kwartier nog wat slordig was aan Waalwijkse kant, volgde daarop een uitstekend half uur waarin met goed veldspel een aantal kansen werd gecreeerd. De terechte 1-0 werd door routinier Soufiane Bakali na uitstekend voorbereidend werk van Job van Es tegen de touwen gewerkt.
Na rust was WSC nog wel de betere ploeg maar de pleog werd wel slordiger en was op het eind niet meer in staat om de linies kort op elkaar te houden waardoor GDC er nog een paar keer gevaarlijk uit kon komen. Gelukkig wisten beide doelmannen (Denzel eerste helft en Luuk tweede helft) van vandaag de nul te houden waardoor WSC 1 naast de goede conditionele prikkel ook de eerste overwinning van het seizoen kan noteren.