Wedstrijd met twee gezichten tegen buurman RKDVC

5 - 4

RKDVC 1 (zon)

22 augustus 2021 14:00

Hans van Boxel

WSC 1 heeft in zijn tweede oefenwedstrijd tegen buurman RKDVC een 5-4 overwinning geboekt.  In de eerste helft was WSC heer en meester en heeft het alleen verzuimd om met een grotere voorsprong dan 4-1 de rust in te gaan. Met vlagen uitstekend veldspel werden er kansen gecreeerd tegen de derdeklasser uit Drunen.  In de eerste helft wisten aanvoerder Nicky van Ooijen, Souleiman Bah en tweemaal Mounir Maamar het net te vinden.

In de tweede helft had WSC veel meer moeite met RKDVC die vlak na rust met 4-2 de aansluiting weer vond. Ondanks dat er nog wel een aantal kansen werden gecreeerd was het spel te slordig en werd te vaak de moeilijke oplossing gezocht. RKDVC kreeg wat meer grip op de Waalwijkers en de wedstrijd en vond de aansluiting door de 4-3 te scoren. Net nadat RKDVC een uitgelezen kans op de 4-4 had laten liggen, was het tijd voor het hoogtepunt van de avond. Belmin Popara scoorde met een schitterende (halve) omhaal in de 88e minuut op aangeven van Nicky van Ooijen de 5-3.  In de 90e minuut wist RKDVC toch nog een keer terug te komen door de 5-4 te scoren maar vlak hierna besloot scheidsrechter Hans van Boxel voor het einde van de wedstrijd te fluiten.

Al met al wederom een nuttige oefenwedstrijd. Buiten de conditionele groei die de selectie doormaakt zijn er veel goede dingen te zien. Zeker in de eerste helft spatte het plezier er vanaf en dan is te zien waartoe deze groep in staat kan zijn. Wel moeten we ook realistisch zijn en kritisch kijken naar de dingen die nog niet goed gaan. Zeker als er straks voor "het echie" wordt gespeeld in de (beker)competitie, moeten we meer van onszelf eisen.