Sportparkweg 4
5121MP
RIJEN
tel. 0161-226801

WSC1 wacht nog altijd op de eerste overwinning in 2E. Er werd vandaag in Rijen met 2-0 verloren. Opnieuw had WSC zeker meer verdiend maar liet het net als vorige week tegen Voab een aantal 100% kansen onbenut.

In de eerste 20 minuten van de wedstrijd was WSC heer en meester. De Waalwijkers domineerde het spel en er was geen vuiltje aan de lucht. Tot tweemaal toe kwam Mounir oog in oog met de keeper van de thuisploeg maar evenzoveel keer schoot Mounir recht op de keeper. Zoals zo vaak zie je dan dat hij aan de andere kant valt. Het was eigenlijk de eerste keer dat Rijen gevaarlijk in de buurt van Luuk opdook en meteen werd de bal hard bij de eerste paal binnengeschoten. In deze fase speelde WSC slordig en er werden teveel corners en vrije trappen weggegeven. 4 minuten later was het opnieuw raak voor de thuisploeg toen de bal voorlangs leek te rollen maar in plaats daarvan via de binnenkant van de paal binnenrolde. 2-0 bij rust en een behoorlijke klus voor de waalwijkse ploeg.

Na rust bleef WSC de ploeg die het spel maakte en Rijen hoefde natuurlijk ook niet echt meer en kon afwachten op de counter. De jonge Pepijn Vrinten die na een half uur in de eerste helft in het veld was gekomen, was de gevaarlijkste man aan Waalwijkse kant. De jonge aanvoerder van de JO19-1 viel uitstekend in.  WSC kon nog wel een aantal keer gevaarlijk worden maar zoals vaker de laatste periode stond het vizier niet op scherp. De complimenten voor het goede spel zijn heel prettig, maar de ploeg moet zichzelf wel gaan belonen in de vorm van doelpunten.
Een ander hoogtepunt aan Waalwijkse zijde vandaag was de invalbeurt van eerstejaars O19 junior Mees Pruijmboom.

De komende twee wedstrijden zijn tegen 2 titelkandidaten in deze tweede klasse. Over twee weken moet WSC naar koploper Kruisland maar eerst komt komende zondag 17 oktober het ongeslagen RBC op bezoek aan de Akkerlaan.

==================================================
Rijen – WSC 2-0 (2-0). 22. Luc Heestermans 1-0, 30. Freek Trommelen 2-0.

,,We kennen een uitstekende start van het seizoen”, stelde Rijen-trainer Freddy Kruijs. ,,Tegen WSC waren wij gewoon effectiever. De goals vielen ook op de goede momenten, kort na elkaar. In de tweede helft hebben we het volwassen uitgespeeld.”

Bijzonderheid van de wedstrijd: de teamspirit van Rijen. ,,We hebben echt als één team geopereerd. De jongens willen voor elkaar werken en het publiek dat achter de ploeg stond gaf extra motivatie.”

Mounir Maamar, een van de meest ervaren spelers bij WSC, kon na enig blessureleed weer vanaf de eerste minuut starten. De flegmatieke aanvaller kreeg twee prachtige kansen om de Waalwijkers een resultaat te bezorgen, maar kennelijk miste de aanvaller nog ritme om die buitenkansjes te promoveren tot doelpunten. Rijen daarentegen was een stuk efficiënter voor het doel. Het is de tweede nederlaag voor WSC, dat op één punt blijft steken. ,,Toch heb ik aanknopingspunten gezien waarmee we verder kunnen”, zegt trainer Peter Verzijl. ,,We houden ons goed aan de afspraken, veroveren de bal op die plekken waar het noodzakelijk is. En we creëren kansen, maar het probleem zit ‘m in de eindfase.”