5143ND
WAALWIJK
tel. 0416-563677

WSC JO15-2 - VV Trinitas Oisterwijk JO15-2

Na de bekerwedstrijd van vorige week hadden we vandaag de eerste competitiewedstrijd. Een wedstrijd tegen een oude bekende want voor de zomerstop hebben wij al geoefend tegen Trinitas. Maar vandaag weer een nieuwe wedstrijd met nieuwe doelstellingen.

Op het zonovergoten kunstgras begon de wedstrijd om 11:04. Vorige week speelde we met een vervanger in de goal maar voor vandaag was onze keeper Tom weer fit.

Door afwezigheid van Boet begonnen we met een ander centraal duo en stonden Milan en Thimo op 3 en 4. De wedstrijd begon aan WSC kant heel rommelig terwijl Trinitas fel een scherp druk zetten. Een goed kwartier na de aftrap werd WSC wel gevaarlijk, door een goede combinatie over de rechterkant wordt de bal vanuit Finn voorgezet op Jelte. Jelte heeft de bal in de 16 aan zijn voet maar wordt niet onder druk gezet. Iedereen staat stil want alle spelers dachten dat de bal achter was maar mooi niet. Jelte schiet helaas recht op de keeper.

Dan 2 minuten later kans 2 met een uitgelezen kans voor Finn, een op een bij de keeper maar de sluitpost van Trinitas red. WSC wordt feller, er komt beter voetbal maar een doelpunt blijft nog uit. Trinitas krijgt ook kansen met voornamelijk corners. Thimo en Milan staan hun mannetje en de nul staat nog steeds op het scorebord. Uit de afgeslagen aanval van Trinitas wordt Lars vrijgezet op het middenveld en sprint naar de keeper van Trinitas. Die komt uit en keert het schot van Lars… helaas!

De kansen zijn er en het werk wordt beloond, in de 20e minuut wordt de opbouw van WSC goed doorgepast naar de aanvallers, Jelte komt in de 16 in balbezit en legt de bal af op Lars. Lars weet na de gemiste kans nu wel te scoren, 1-0. De druk blijft op Trinitas staan en dat zorgt voor fouten, de verdediger speelt de bal naar de keeper en die pakt de bal in zijn handen – HANDS! – . Een indirecte vrije trap tot gevolg die Jelte wel wil nemen, Finn legt af en Jelte schiet goed in de hoek maar helaas de keeper hersteld zijn foutje.

Net voor de rust komt Wessel nog voor de goal, Wessel die als links back zijn tegenstander in zijn zak heeft komt met een rush over het veld in de 16 van Trinitas. Maar de octopus van Trinitas weer de kans weer te keren.

In de rust worden de wissels doorgenomen en mogen Jelte en Finn bijkomen, zij worden vervangen door Imano en Jeroen. De 1-0 voorsprong wordt helaas snel in de 2e helft omgezet naar een 1-1, achterin staan we positioneel niet goed en weten de bal niet goed weg te werken, de aanvaller van Trinitas komt een op een met Tom en weet te scoren. Een gelijke stand dus we beginnen weer opnieuw.

10 minuten in de 2e helft komt de 3e wissel bij WSC, Quint die een lichte liesblessure had komt in het veld voor Lars en worden wat posities doorgeschoven. Cas de Wind en Nick spelen op het middelveld een goede wedstrijd, met sterke duels en met goed combinatie spel weten ze de aanvallers te bereiken. Achter Cas en Nick maakt Fenno het middenveld compleet.

Niet veel later moet Milan helaas van het veld en wordt vervangen door Jelte. Jelte komt weer in de spits te voetballen en is gelijk scherp. De keeper van Trinitas schiet de bal uit, komt tegen een teamgenoot en wordt gecontroleerd door Jelte. Dribbelend komt Jelte in de 16 en weet WSC weer op voorsprong te schieten.

Met nog 10 minuten te spelen krijgt Fenno de bal op het middenveld en ziet de keeper te ver uit zijn goal staan. Van een meter of 25 schiet Fenno de bal over de keeper in de goal. Die hadden we niet zien aankomen maar het geeft WSC wel een beter uitgangspunt voor de rest van de wedstrijd. Een 3-1 voorsprong!

Door het wisselen van Milan speelt Cas Bakkers centraal achterin met Thimo, samen spelen ze een goede wedstrijd en geven geen kansen meer weg. Quint die na de rust op 2 is komen te voetballen heeft zijn tegenstander in zijn zak en weet zelf een paar keer aanvallend zijn kwaliteit te tonen. Een mooie voorzet wordt helaas gemist door Imano. Wessel raakt helaas geblesseerd waardoor WSC nog een wissel doorvoert. Maar de angel is wel uit de wedstrijd, Trinitas en WSC spelen de wedstrijd uit en de stand wordt niet meer veranderd.

WSC weet de eerste competitiewedstrijd rommelig te winnen en heeft dus nog wat huiswerk voor de trainingen. Bedankt supporters, tot volgende week bij ZIGO!