Akkerlaan 9
5143ND
WAALWIJK
tel. 0416-563677

Onze jongens kwamen gespannen de kleedkamer uit en zeer gefocust het veld op lopen. Het voelde een beetje als een kampioenswedstrijd. Er hing dan ook best veel van deze wedstrijd af. Op de tribunes en langs het veld stonden veel toeschouwers om de teams aan te moedigen. Jesse en Faas startten de eerst helft als reserve. Om 10.37uur begon de wedstrijd met een aftrap door WSC.

De eerste aanval was voor Capelle. Deze kon gestopt worden door een goede actie van Musazghi. Beide teams begonnen sterk aan de wedstrijd.  In de 6e minuut werd Yassir onderuitgehaald door een tegenstander. Hij had wat last van zijn been, maar na een korte verzorging kon hij opstaan en weer meedoen. De wedstrijd werd steeds feller. De harde en lange ballen van Evander kwam helaas een paar keer in de voeten van de tegenstander terecht.  Na 10 minuten was de stand 0-0. WSC had al een paar kleine kansen gehad, maar de keeper van de tegenstander hield de ballen goed tegen. Een goede redding van onze keeper in de twaalfde minuut zorgde ervoor dat we niet achter kwamen te staan. Een mooie actie van Jan in de 16e minuut werd gestopt doordat een tegenstander hem tackelde. Het was een zeer vreemde beslissing van de scheidsrechter dat de overtreding op Jan de vrijetrap voor de tegenstander was i.p.v. ons. Een harde overtreding die ervoor zorgde dat Jan gewisseld moest worden, omdat hij geblesseerd was geraakt aan zijn enkel. In de 18e minuut kwam Faas het veld in voor Jan. Een minuut nadat de wedstrijd was hervat, was er weer een overtreding. Deze keer op Hamza. De derde overtreding in de eerste helft door Capelle. Ook Hamza strompelde van het veld met veel pijn aan zijn been. Weer een wissel en Jesse nam in de 20ste minuut de plek van Hamza over.  Na een vrije harde en lange vrije trap van Jesse kwam de bal in het strafschopgebied terecht waardoor er overduidelijk hands werd gemaakt door Capelle, maar de scheidsrechter vond dat het ter bescherming voor het gezicht was. Weer een dubieuze beslissing van de scheidsrechter die niemand snapte. Helaas weer geen doelpunt en een vrijetrap mee. Tegen het einde van de eerste helft werd de wedstrijd steeds feller. Nadat Faas in de 27ste minuut nog een aanval goed tegenhield, scoorde hij in de 28ste minuut bijna! Teleurstelling bij het thuispubliek. Wat was dat een mooie kans op de 1-0. Aan het einde van de eerste helft was ons team duidelijk sterker en zagen we mooie acties van WSC. Het was een paar keer erg spannend voor het doel van Capelle. Dat kon je ook merken aan de reacties van het thuispubliek. Mooie passes van Evander en een paar goede acties van Korhan en Bartu-Kaan. Toch gingen we na een enerverende 1e helft met een stand van 0-0 de rust in.

WSC ging de 2e helft goed van start. Een trap op doel van Yassir werd goed tegengehouden door de keeper. Net daarna een overtreding op Musazghi. Het publiek dacht een penalty. De scheidsrechter dacht daar anders over, gaf de penalty niet en liet verder spelen. De spelers van Capelle namen daar goed gebruik van en braken snel door wat eindigde in een schot op doel, maar Ot had de bal! Dat was even spannend. Capelle bleef aanvallen, maar Fedde was te sterk voor hen en werkte de bal goed weg. Ook Robin stond goed te verdedigen, waardoor het Capelle gelukkig niet lukt om te scoren. In de 38ste minuut krijgt Capelle een corner, daaruit volgde een hard schot op doel die onze keeper heel goed stopte. Ook in de tweede helft waren er weer veel lange ballen naar voren. Helaas voor WSC kon Capelle hier beter mee omgaan dan tegen hun vorige tegenstander. In de 45e minuut was er een overtreding op Ot. Hij had wat last van zijn hoofd en moest even bijkomen, maar het viel gelukkig mee. Hij werd overeind getrokken door Robin, ging klaar staan in het doel en de wedstrijd kon weer verder. In de 41ste minuut werd Yassir naar de kant gehaald en ging Hamza weer in het veld. Gelukkig viel zijn blessure van de eerste helft mee. Ook in de tweede helft waren de teams erg aan elkaar gewaagd. Mooie aanvallen van beide kanten. Halverwege deze helft werd Yassir gewisseld voor Hamza. Hij kon gelukkig weer meedoen. Helaas bleek Jan te veel last te hebben van zijn enkel om nog te kunnen spelen. In de 49ste minuut lukte het Capelle om op voorsprong te komen door een eigen goal van onze kant; 0-1. Teleurgestelde gezichten bij WSC. De spanning aan de kant van het veld was voelbaar bij de corner in de 50ste minuut. De ingooi door Jesse werd niet benut. Het werd steeds moeilijker om de rust te bewaren. In de 52ste minuut twee jongens op de grond. Evander kon gelukkig snel weer opstaan, de speler van de tegenstander kon ook weer opstaan na even te zijn verzorgd. Na de spelhervatting werd er door beide team hard gevochten om de bal. In de 55ste minuut was er een corner voor WSC. Het hele team van Capelle stond voor het doel. Een kopbal op doel, maar de keeper was goed en stopte de bal. Met nog 3 minuten te gaan weer een schot op het doel van WSC, maar deze werd wederom gestopt. In de laatste 2 minuten hebben Nox en Musazghi nog een paar kansen gehad om te scoren, maar helaas mocht het niet zo zijn. De verdediging van Capelle was erg sterk en was het voor WSC moeilijk om daar doorheen te komen. Na 64 minuten fluit de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd. De jongens van WSC hebben gevochten voor wat ze waard waren, maar helaas voor ons heeft Capelle met 1-0 gewonnen.

Het was een spannende wedstrijd waarin beide teams gevochten hebben om te winnen en de scheidsrechter toch een grote rol gespeeld heeft, maar dit keer wel zwaar in ons nadeel. Een gelijksspel zat er echt wel in en misschien wel winst.  Ze hebben veel harde en lange ballen vooruit gespeeld, maar dat mocht niet baten.  Ondanks de uitslag zijn wij super trots op het team en kijken wij alweer uit naar de volgende tegenstander VVGZ. Mijn complimenten naar de jongens en weet dat het kampioenschap nog niet gestreden is. Blijf ten alle tijden in jezelf geloven, zoals wij dat in jullie doen.

Player of the Match: Bartu-Kaan & Jesse