Vandaag, een mooie zonnige zaterdag, de derde competitiewedstrijd van onze JO13-1 dit keer uit tegen Dongen

tel. 0162-316622

Dongen dat de vorige wedstrijden al met 15-0 en 7-0 onderuit was gegaan tegen SV Capelle en Rijsoord, dat schept grote overwinningsverwachtingen (en verplichtingen?!)

Onze boyz waren dan ook vol verwachting en naarstig op zoek naar een snelle voorsprong dat was duidelijk zichtbaar. Het balbezit was dan ook grotendeels voor onze jongens en de druk op Dongen was direct al groot. Vanaf de eerste minuut werd er al hoogdruk gezet en werden er verschillende schietkansen gecreëerd. Zo loste Musazgi in de eerste minuten al enkele schoten op goal maar wist de Dongense keeper de bal telkens net tegen te houden of de schoten vielen net naast het doel.

En ook werd er al in de 3e minuut een bal mooi doorgekopt door Jan op Musazgi maar die schoot helaas ook net over. Maar in de 5e minuut was het dan wel raak! Na een scrimmage voor de goal, voortkomend uit een van de vele aanvallen van WSC, wist Jesse met een overtuigend schot van dichtbij de score te openen en dat smaakte uiteraard naar meer! De boyz wisten het balbezit vaak te veroveren en lieten vervolgens goede combinaties zien via het middenveld over zowel de middenas als de flanken waardoor er veel druk op de verdediging van Dongen ontstond. Echter weten Jan en Musazgi de verschillende kansjes op de rand en net binnen het 16 metergebied helaas niet te verzilveren en wil de bal telkens net niet wat zij in hun hoofd hebben. Gelukkig staat de verdediging van WSC als een huis en gaat Bartu-Kaan vaak het duel aan met de rechtsbuiten van Dongen en weet hij met een goed blok de bal vaak af te troeven waarop hij de bal naar voren weet te brengen en de aanval weet op te zetten. Ook Korhan stond zijn mannetje en werd in de 13e minuut ter hoogte van de middellijn getackeld maar gelukkig viel de schade bij Korhan mee en kon hij gelukkig weer verder voetballen.

In de 14e minuut werd er in een duel tussen een van onze jongens en een aanvaller van Dongen, de bal richting Ot gespeeld. Voor de duidelijkheid wordt Ot vanaf de zijlijn gecoacht deze onbedoelde terugspeelbal met de handen te pakken. Echter is de scheids het hier niet mee eens. De scheidsrechter geeft Dongen dan ook een INDIRECTE vrije trap wat met luide stem nogmaals duidelijk wordt gemaakt door onze eigen grens Twan! Dit zorgt voor duidelijkheid voor het hele sportcomplex in Dongen en omstreken en zelfs de scheids geeft Twan een duimpje voor zijn niet mis te verstane verduidelijking (en dat maken we niet vaak mee dat Twan een duimpje van de scheids krijgt;) De vrije trap die ter hoogte van de penaltystip wordt genomen, gaat gelukkig metershoog over… Ook Yassir en Seth zorgen voor het nodige spektakel met een paar prachtige solo’s langs de zijkanten op zoek naar de tweede goal. Seth zet de tegenstander al hoog onder druk waardoor Dongen het spel moet hervatten ver achterin met een ingooi waarop hij uiteindelijk er nog in slaagt de bal wederom te onderscheppen en zelfs een schot op doel te geven waar de keeper uiteindelijk nog redding bood in het voordeel van Dongen. Ook Korhan krijgt vervolgens kort daarop een kans maar schiet met tussenkomst van de keeper net naast het doel. Hierop krijgt WSC weer een corner waarbij wordt gekozen voor een hoge variant die uiteindelijk via de rug bij een van onze jongens terecht komt die de bal vervolgens nog probeert in het doel te schieten. Maar ook hier weet de keeper van Dongen zich weer dapper voor te werpen en zo weet hij met een mooie redding Dongen te behoeden van een tweede tegengoal. Via Robin, Korhan en Musazgi wordt menigmaal over de middenas de bal het 16-meter gebied ingespeeld waar onze aanvallers van de bal worden voorzien maar het telkens maar niet lukt te scoren. Corner op corner volgt maar ondanks de vrijdag nog ingetrainde lage en hoge varianten lijkt de bal er de eerste helft niet meer in te willen.

In de 22ste minuut lost Korhan nog maar eens een schot dat net naast het doel van Dongen raast waarbij Korhan wederom geblesseerd lijkt te raken –gelukkig valt het weer mee!

José maant tot uiterste scherpte voorin, want ondanks dat er toch legio kansen worden gecreëerd, blijft het met een magere 0-1 voorsprong toch een beetje spannend… Zeker omdat Dongen toch een enkele bal over en achter onze verdediging weet te leggen waarbij de kwaliteiten van Robin, Fedde en Bartu-Kaan toch nog een paar keer goed op de proef worden gesteld. Maar daarmee weten zij zich te onderscheiden van de aanvallers van Dongen en vinden zij wel goede antwoorden op de pogingen van Dongen om bij onze Ot voor de goal te komen. Slechts enkele schoten worden afgegeven op Ot die hij allemaal moeiteloos klem weet te pakken waarop hij het spel weer snel weet te hervatten. In de laatste minuten krijgen Musazgi en Jan nog een paar kansen wanneer zij met enkele verdedigers om hen heen de 16 weten in te dribbelen. Echter duurt het allemaal net wat te lang en weet Dongen vooralsnog de bal telkens over te nemen. Ook weet Jan na een mooie dribbel van Musazgi met een schot vanuit de draai nog een kans te creëren; maar ook hier weet de keeper weer een stokje voor te steken. José zal in de rust ongetwijfeld vragen om nog sneller te handelen en verlangt natuurlijk uiterste scherpte bij iedereen!

Dongen trapt af voor de tweede helft.

In de 33ste minuut grijpt Evander naar z’n enkel na een geblokt schot, maar gelukkig zoals altijd: onze tijger gromt een keer en speelt weer verder alsof er niets is gebeurd –wat een beest! Een minuut later lost Jesse tevergeefs nog een welgemikt schot op doel. Helaas maar je voelt het! Een tweede doelpunt zit er aan te komen…..

EINDELIJK!! De inzet en het doorzettingsvermogen worden in de 35ste minuut beloond! Na een mooie dieptepass van Fedde over de verdediging van Dongen, weet Jan de bal op te pikken en fraai in de hoek te schieten, 0-2!! De ontlading bij de voorhoede was duidelijk zichtbaar en onze aanvallers zetten meteen de gezamenlijk ingestudeerde Vardy- pose in! U weet wel die freeze-beweging van Jamie Vardy -speler van Leicester City. En de wil om door te gaan is er: Seth weet tot driemaal toe achter elkaar de bal van de verdedigers af te pakken door hoogdruk te zetten! Kansen blijven zich aandienen voor WSC, zelfs onze verdedigers beginnen zich met mooie combinaties over de middenas aan te dienen voor de Dongense goal dus een volgende treffer kan niet lang meer uitblijven. Fedde en Korhan schieten net naast het doel van de sterke keeper van Dongen.

In de 38ste minuut wordt Yassir gewisseld voor Nox.

En direct na de wissel al weet Nox de aandacht op zich te eisen met een mooie assist! Na een lekkere dribbel geeft Nox de bal af aan Korhan die de ruimte tussen de linies uitstekend weet te benutten en van buiten het 16 metergebied met een afstandschot de keeper van Dongen weet te passeren: 0-3!!!

Evander wordt in de tweede helft wat meer op de proef gesteld dan in de eerste helft. Hij maakte het zich wat moeilijk door af en toe wat voor zijn tegenstander te verdedigen maar wist met zijn snelheid zijn tegenstander toch elke keer weer uit te schakelen waarbij hij vervolgens met dieptepasses onze spitsen weet te bedienen!

In de 43ste minuut neemt Dongen hun eerste corner die hoog voor het doel van Ot verschijnt, waar Ot -ondanks zijn dappere poging de bal te onderscheppen- wat moeite mee heeft maar gelukkig kan rekenen op de scherpte van zijn verdedigers die de bal in tweede instantie weg weten te werken.

In de 47ste minuut wordt Jesse nog gewisseld voor Hamza.

In de 52ste minuut lijkt Bartu-Kaan geblesseerd te raken bij een keiharde verdedigende actie en van de pijn schopt hij al liggend meerdere malen tegen de grond…Gelukkig wordt de pijn hierdoor niet erger en weet onze spijkerharde linksback zich over de pijn heen te zetten. Hij krijgt bovendien een vrije trap om weer een aanval op te zetten!

Kort daarop in de 54ste minuut gooit Musazgi er nog maar eens een paar prachtige Musazgi-moves uit waarbij hij de bal uiteindelijk aflegt aan Hamza. En ondanks dat Hamza nog maar net 7 minuten mee aan het spelen is, scoort onze vrolijke noot de 4e en laatste goal in deze wedstrijd die dan ook gezamenlijk wordt gevierd met de inmiddels alombekende Vardy-pose!

In de 58ste minuut vraagt Hamza aan de bank hoelang de wedstrijd nog duurt en zweept vervolgens zijn team nog even op dat ze de resterende 2 minuten nog even alles moeten geven!! De WSC-boyz geven alles de laatste 2 minuten en willen meer…maar krijgen het niet. Het blijft 0-4 en we gaan weer met 3 punten op zak terug naar Waalwijk!