WSC JO15-2 eindigt op een mooie 5e plek in de competitie.

Eikendijk 19
5171RG
KAATSHEUVEL
tel. 0416-273938

Het is zaterdag 18 december en WSC JO15-2 speelt vandaag een lastige uitwedstrijd tegen DESK. Eerder dit seizoen kwamen beide teams elkaar ook al tegen in de bekercompetitie. Deze wedstrijd werd in Waalwijk met 2-0 gewonnen door WSC. De teams zijn goed aan elkaar gewaagd dus het belooft ook vandaag weer een spannende wedstrijd te worden.

Ondanks het koude weer en de troosteloze ambiance op het sportpark Eikendijk gaat WSC furieus van start. De mannen van WSC zetten DESK meteen onder druk. Ze zijn fel in de duels en binnen drie minuten is het al raak. 0-1. WSC zet hoog druk, veroverd de bal en de voorzet die volgt wordt door Fenno binnen gewerkt.

In plaats van achter te leunen gunt WSC de tegenstander geen meter en blijven ze fel in de duels. Er volgen verschillende aanvallen over links en rechts waar Imano en Lars het hun tegenstanders moeilijk maken. Maar DESK verdedigd goed en dat zorgt ervoor dat WSC het vooral van afstand probeert met schoten van Jeroen, Imano en Milan.

WSC blijft aanvallen maar DESK komt er af en toe gevaarlijk uit waarbij zij handig gebruik maken van de ruimtes die ontstaan in de omschakeling. Gelukkig lopen Thimo en Erkan alle gaten goed dicht waardoor DESK tot nu toe niet in de buurt van de goal weten te komen. Maar een kleine miscommunicatie achterin zorgt ervoor dat DESK terug in de wedstrijd kan komen. 1-1.

DESK begint nu wat meer van zichzelf af te bijten en dat uit zich met name in veel fysieke duels. WSC heeft het moeilijk maar blijft overeind en wordt geholpen door een gele kaart (en 10 minuten tijdstraf) voor een speler van DESK. Na een mooie combinatie over links tussen Lars en Nick komt WSC er weer gevaarlijk uit. Helaas wordt het schot gekraakt maar het geeft WSC weer vertrouwen en de ene naar de andere aanval volgt elkaar op.

Het blijft opletten voor WSC, want DESK loert op de counter en komt er zo nu en dan gevaarlijk uit over de flanken. Maar Quint en Finn zitten er vandaag bovenop. Mede daardoor komt DESK niet verder dan wat schoten van afstand die goed worden gepakt door gelegenheidskeeper Sem.

Het einde van de eerste helft is in zicht maar WSC zoekt nog een keer de aanval. Deze keer over rechts, waar na een goede combinatie Imano verwoestend uithaalt van 20 meter afstand. Goal! 1-2. Gelukkig klinkt daar het welverdiende rust, want het zware (knollen)veld en de vele fysieke duels vraagt veel van de spelers.

De tweede helft gaat van start en Lars en Nick worden vervangen door Cas en Wessel. Nieuwe energie en dat is nodig, want DESK schuwt de duels niet en de tweede helft lijkt een fysieke strijd te gaan worden. Wessel zorgt met zijn dribbels over rechts meteen voor het nodige gevaar maar wordt ook stevig aangepakt door zijn directe tegenstander. Dit resulteert onder andere in een gevaarlijke vrije trap op de achterlijn. De voorzet wordt net gemist door Fenno. Maar de keeper van DESK schrikt, laat los en via Thimo krijgt Wessel de kans om te schieten. Net mis!

De wedstrijd wordt er gaandeweg de tweede helft niet beter op. Het veld lijkt ondertussen onbespeelbaar, de duels worden steeds feller en de gemoederen lopen op. WSC blijft gelukkig wel de aanval zoeken en na een snelle combinatie (één keer raken) vanuit het middenveld staat plotseling Fenno oog in oog met de keeper. Zijn schot gaat helaas net naast.

De vermoeidheid begint nu wel toe te slaan bij WSC en er worden steeds maar foutjes gemaakt. Zo ook achterin waar de bal niet goed wordt verwerkt door de keeper en de bal eenvoudig in de voeten van een speler wordt geschoven. 2-2.

De gelijkmaker geeft DESK extra motivatie en WSC komt onder druk te staan. Lukt het WSC om zich nog een keer op te laden? De verdediging houd goed stand maar de wedstrijd wordt met de minuut rommeliger en onvriendelijker. DESK maakt veel overtredingen en wanneer de onervaren scheidsrechter een terugspeelbal van DESK over het hoofd ziet ontstaat er een fikse discussie op het veld. Resultaat: gele kaart voor Milan, een wissel van grensrechter en een ‘cool down’ periode.

Gelukkig kan de wedstrijd weer snel worden hervat maar WSC zal de resterende 10 minuten nu wel met tien man moeten uitspelen. Het spel golft op en neer, beide team gaan voor de winst en zoals verwacht is dit een uitputtingsslag. Een vrije trap van WSC verdwijnt in de handen van de keeper en aan de andere kant is Sem alert op een voorzet die door iedereen wordt gemist.

Met nog een paar minuten op de klok lijkt deze boeiende strijd te gaan eindigen in een gelijkspel. Maar met een splijtende pass vanaf het middenveld wordt Wessel diep gestuurd. Hij loopt weg uit de rug van zijn tegenstander en kan zo doorlopen naar de keeper… Maar de grensrechter vlagt, de scheidsrechter fluit en dat betekent het einde van deze kans om de winst te pakken.

Was het buitenspel? Misschien wel maar waarschijnlijk niet en zo ontvlamde de gemoederen nog één keer waarnaar de scheidsrechter besloot de wedstrijd vroegtijdig te beëindigen. Het was geen mooie wedstrijd, wel een boeiend gevecht met als einduitslag 2-2.