WSC JO15-2 speelt een strijdlustige wedstrijd maar komt tijd te kort in de 2e helft

opmerkingen

Thimo dinsdag niet getraind. Boet dinsdag geblesseerd. Finn donderdag rust vanwege blessure.

Sportpark D'n Haaikant
Jac van Vollenhovenstr 304
5012AD
TILBURG
tel. 013-4552250

Op zaterdag 25 september 2021 mocht WSC JO15-2 aantreden tegen ZIGO JO15-2 op het kunstgrasveld van Sportpark D’n Haaikant te Tilburg. Het was lekker nazomerweer en het was bijzonder leuk om weer eens een uitwedstrijd te kunnen bijwonen.

Klokslag 12.30 uur werd deze streekderby afgetrapt. ZIGO komt er in de eerste minuten van de wedstrijd al meteen goed uit, maar gelukkig kan Cas Bakkers de bal goed wegwerken. Kort hierna wordt er bij de opbouw door WSC balverlies geleden. De boomlange en razendsnelle spits van ZIGO schiet de bal onhoudbaar tegen de touwen. WSC staat in de 12e minuut op een 1-0 achterstand in Tilburg-Noord.

WSC komt langzaam maar zeker beter in zijn spel. Tijdens het begin van de wedstrijd werd duidelijk dat de razendsnelle counters van ZIGO levensgevaarlijk waren. De verdedigers Milan Broenink, Cas Bakkers, Quint van Tiggelen en Wessel Smits kunnen een aantal keren goed redding brengen. Bij een snelle uitbraak schiet ZIGO een keer rakelings over. Naarmate de wedstrijd vorderde komt WSC steeds dichter bij het doel van de tegenstander. De middenvelders Nick Lagrouw, Fenno Mostini en Cas de Wind komen steeds beter in hun spel. Fenno Mostini schiet van afstand, maar deze bal gaat recht op de keeper af. De aanvallende spelers Lars Kraak, Jeroen Kortlever, Imano Veening en middenvelder Nick Lagrouw beginnen voor steeds meer gevaar te zorgen. De verdediging van ZIGO maakt bovendien qua voetballend vermogen geen hele sterke indruk. Na een aanval van WSC countert ZIGO. Ze creëren met deze snelle uitbraak een overtalsituatie. Cas Bakkers werkt daarbij in de 19e minuut op onfortuinlijke wijze de voorzet van ZIGO in zijn eigen doel. Er stonden twee spelers van ZIGO helemaal vrij voor de goal, daarom had hij niet veel andere opties dan de bal proberen weg te werken om de 2e tegentreffer van ZIGO te voorkomen.

WSC krijgt een vrije trap en schiet deze hard op goal. In de rebound maakt Lars Kraak bijna de aansluitingstreffer. Tijdens een snelle tegenaanval van ZIGO tikt keeper Tom vd Berg de bal op de lat. Ondanks een 2-0 achterstand begint WSC met steeds meer flair te voetballen. ZIGO komt hierdoor steeds meer onder druk te staan, maar tot grote doelkansen leidt dit nog niet. Bij een vrije trap voor WSC schiet Thimo van Drunen recht op de keeper. Thimo was ondertussen in het veld gekomen voor Cas Bakkers. De scheidsrechter fluit zodra er 35 minuten op de klok staan meteen voor de rust.

WSC begint de tweede helft goed. Wessel Smits schiet bij een mooie aanval net naast. Ook Fenno, Thimo en Jelte Netten weten bij diverse goede aanvallen het net niet te vinden. Verdediger Boet den Engelse is na de rust in het veld gekomen. De eerste twee duels weet hij te winnen van de boomlange spits. Bij het derde duel komt de spits hard vanachter inlopen, waarbij zijn rechtervoet abusievelijk wordt vastgezet door de spits. Zijn rechterknie krijgt hierdoor een flinke opdoffer te verwerken. Boet loopt hierbij een blessure op aan de binnenste buitenband van zijn knie en moet daardoor noodgedwongen het veld verlaten.

WSC merkt dat ZIGO te kloppen is als ze de counter eruit halen en zelf goed blijven combineren. Uit een mooie aanval op aangeven van Nick scoort Jeroen in de 55e minuut de welverdiende aansluitingstreffer. WSC werkt het laatste kwartier keihard om er nog een gelijkspel uit te slepen. Jeroen had daarin nog een grote kans om de score gelijk te trekken, maar de bal ging helaas langs de verkeerde kant van de doelpaal. Meerdere discutabele beslissingen van de scheidsrechter vallen telkenmale uit in het nadeel van WSC. Vlak voor tijd wordt bij een zware overtreding net buiten het 16-metergebied, waarbij Finn vd Werken de bal voor het intikken had door de scheidsrechter afgefloten voor een vrije trap en werd er tot ongenoegen van de WSC-supporters geen voordeel toegekend.

We kunnen concluderen dat de jongens van JO15-2 keihard gestreden hebben tegen ZIGO, maar ze konden helaas net geen gelijkspel uit het vuur slepen. Het team heeft zichzelf terug geknokt in de wedstrijd van een 2-0 achterstand naar 2-1 eindstand. Ze hadden kansen en zelfs recht op de gelijkmaker en dat verdient alle lof. Het vertoonde spel biedt volop perspectief voor de komende wedstrijden in de najaarscompetitie. Chapeau WSC JO15-2! Tot slot nog een groot compliment voor de positieve coaching door trainer/coach Joep Schapendonk tijdens deze lastige derby in Tilburg.