Halve zolen kampioen.

SC Elshout RKC Waalwijk

-

WSC ADO Den Haag

Datum

13 november 2021 9:30

Accommodatie

Sportpark De Haan
De Haan 1
5089NJ
HAGHORST
tel. 013-5042036

Een officieuze kampioenswedstrijd werd er gespeeld op 13 november aan de Dekkerseweg te Elshout. De mannen van RKC stonden tegenover het team van Ado Den Haag beiden met 21 punten uit 7 gespeelde wedstrijden in de competitie JO9 (A Poule). Hierna wordt de huidige competitie omgezet naar een nieuwe indeling, waarmee het officieuze affiche bij de coaches en toeschouwers een behoorlijk officieel karakter kreeg. Een immense aanhang was op de heengebracht om onze mannen naar de overwinning te juichen.

Al vroeg in de wedstrijd, of eigenlijk net daarvoor, sloeg de spanning al toe. De trainer was per abuis de wedstrijdoutfits vergeten, kwam daar bij Drunen Oost pas achter, dus moest nog retour WSC. Toch tijdig aangekomen bij de rest van het team, bleek de keeper vandaag in 1,5 tenue te moeten spelen, echter dit zou later gelukkig geen invloed hebben op zijn kwaliteiten.

Een wat zenuwachtig en gespannen ADO Den Haag leek in de eerste 10 minuten onvoldoende uitgerust om in Elshout een echte vuist te gaan maken. Een daverende inzet van de kant van RKC eindigde zelfs in een 1-0 voorsprong voor het thuisspelende team, maar daar werd direct korte metten mee gemaakt bij de spelhervatting door een geweldige dribbel van onze halve zool Bart, die de 1-1 vanuit een lange dribbel inschoot. Echter ook deze gelijkmaker kon Ado nog niet voldoende aanzetten tot acties en alsof de duivel ermee speelde, werd Bart voorzien van zijn bijnaam; letterlijk de halve zool van zijn schoen liet los! Een snelle wissel met enig vlieg-, kunst- en vooral plakwerk gaf een nieuwe ducttape-schoenzool, maar toch wist RKC gebruik te maken van deze fase van de wedstrijd en schoot een prachtige 2-1 in, na slordig verdedigen van Ado.
20211113_WSC_Ado_Den_Haag_2.jpeg

Na rust bleef de druk hoog aan de kant van RKC en moest onze keeper Flint meerdere keren katachtige reddingen uitvoeren. Gelukkig wist hij daardoor het doel schoon te houden en het animo hoog. Na het toepassen van een nieuwe tape-techniek op de zool van Bart wist het team kracht te putten uit elkaar en werd het letterlijk één team - éen taak.

Al snel scoorde Bart van afstand een schitterende 2-2, na het prachtige uitverdedigen van Hugo en pass van Musaab en daarna had RKC gaan antwoord meer op het teamwork van ADO Den Haag. Tot groot genoegen van de trainer Hassan wist Sepp na een prachtige assist van Yahya de 2-3 erin te pompen. Van achteruit werd de bal nog eenmaal naar voren geschoten en na een prachtige pass van Ali en dribbel van Yahya maakte laatstgenoemde de 2-4 waarmee de finale werd beslecht in het voordeel van Ado.

De overwinning werd goed gevierd met ranja en mini-stroopwafels en zal menig toeschouwers nog lang heugen.

20211113_WSC_Ado_Den_Haag_1.jpeg

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!