WSC J010-1 en WERE Di J010-1 maken reclame voor pupillenvoetbal.

Akkerlaan 9
5143ND
WAALWIJK
tel. 0416-563677

Zaterdag 09:00 uur met de dauw nog over de velden bij WSC stond onze J010-1 klaar om af  te trappen tegen WERE DI uit Tilburg. Wat voor de aftrap al opviel was dat WERE DI over een fysieke groep beschikte, na kort overleg met hun trainer was al snel duidelijk dat onze J010-1 vandaag aan de bak kon. Were Di had namelijk al enkele mooie uitslagen geboekt in de competitie.

WSC begon erg sterk en combineerde goed door de verdediging heen en al snel stond het 2-0 waaronder een schitterende goal van onze rechtsbuiten Amar. Were di moest even zoeken naar een antwoord op het spel van WSC , dit vonden ze al snel al werden ze wel een beetje geholpen door wat slordigheidjes van onze jongens. Nog in het eerste kwart trok Were di de stand gelijk 2-2.

In het daarop volgende kwart golfde het spel heen en weer met enkele zeer fraaie goals, om er zomaar 1 uit te pakken,  Jim scoorde met zijn sterke linker prachtig onderkantje  lat kruising. Were Di gaf niet op en kwam zelfs op voorsprong met 3-4 waarop WSC weer de 4-4 noteerde.

Tijdens de rust van het 2e naar het 3e kwart begon de nodige onvrede bij de jongens van WSC J010-1 de kop op te steken, ze zijn het niet gewend zoveel tegenstand te hebben en vonden het lastig om met deze sterke tegenstander de ruimtes te blijven zoeken. WSC kwam goed uit de startblokken het 3e kwart en pakte weer de voorsprong 5-4 maar direct daarna was het Were Di dat vanaf de aftrap zo door kon lopen en de 5-5 binnenknalde. En Were Di ging door en scoorde ook de 5-6 . Op dit moment was Were Di even de bovenliggende partij en moest WSC alle zeilen bijzetten om niet een nog grotere achterstand op te lopen. Goed druk zetten van Were Di leidde tot de 5-7 voorsprong. En de jongens van de 010 van WSC begonnen steeds meer te mopperen. Net voor het sluiten van het 3e kwart wist WSC de aansluitings treffer te maken 6-7.

Met nog 12,5 minuten te spelen en 1 goal achterstand moesten de jongens scherp gezet worden.  De keuze was of we blijven zeuren en miepen om van alles en nog wat of we gaan doen waar we zo goed in zijn: die bal rond laten gaan en goals maken!!

Het laatste kwart was een waar gevecht waar het alle kanten op kon gaan.  Na 5 minuten keek WSC nog steeds tegen de 6-7 achterstand aan, zou het dan toch gebeuren dat we hier ons eerste verlies sinds een hele lange tijd gingen oplopen...? Foose moest helaas gewisseld worden en hierdoor moest Jim er weer in. Jim had toen hij wissel stond goed gekeken waar de ruimtes lagen en kort nadat Jim erin kwam trok WSC de stand gelijk 7-7. WSC  had nu het momentum en na een mooie aanval speelde Jim onze Javino keurig vrij, die met een kanonskogel de keeper van Were Di kansloos liet: 8-7 voorsprong!!

WSC moest nog een paar minuutjes volhouden en toen gebeurde eigenlijk het mooiste van deze ochtend, dat een bal waarvan iedereen dacht dat dit een achterbal voor Were Di was, en er van alle kanten werd geroepen achterbal.....  Een spelertje van Were Di zei: "maar ik raakte hem, het is een corner.. "Top gedaan jochie!!

Helaas voor de supporters moest de scheids affluiten en stapte WSC als winnaar van het veld.

Een mooie wedstrijd met veel leermomenten!!  Goed gedaan jongens!!