J010-1 lijdt eerste competitie verlies na Thriller uit bij TVC

Kwakkelhutstraat 102
4814KR
BREDA
tel. 076-5148000

Woensdagmiddag 15 december stond om 15:45u de uitwedstrijd tegen TVC op het programma. Omdat deze wedstrijd eerder niet door kon gaan vanwege zieken was de tegenstander bereidt om deze wedstrijd doordeweeks in te halen. Op voorhand leek dit al een topwedstrijd te worden want beide ploegen stonden ook in de finale van het J010 Toptoernooi bij WSC. WSC won toen in een bloedfanatieke finale de titel , dus TVC had nog wat recht te zetten….

Bij aankomst op het complex van TVC werd doodleuk tegen de coach gezegd dat er geen kleedkamers beschikbaar waren i.v.m. corona. Het spelletje begon dus direct want het eigen team van TVC had wel een kleedkamer... Gelukkig was er een sociale kantine beheerder die ons wel een kleedkamer toebedeelde.

Na wat provocerende aanmoedigingen van andere teams van TVC die aan het trainen waren begon de wedstrijd. WSC startte vertrouwd en speelde goed, Gaf TVC geen ruimte en kwam zodoende al snel op 0-2 voorsprong. Deze voorsprong bouwde zich uit tot 2-5. Een super start van WSC.

Het werd wat stil op het complex en met schuine ogen werd er gekeken hoe WSC domineerde. Echter heeft de ploeg van TVC teveel kwaliteit om zich zo makkelijk weg te laten spelen. Met een mooie goal in de kruising kwam TVC op 3-5, hierop volgde 2 momentjes van onoplettendheid en stond het dus na 12,5 minuten 5-5...

Wat een wedstrijd hadden we hier!! Twee aanvallend ingestelde ploegen gooiden alle remmen los.  Duels/ acties /tackels /mooie goals/frustraties/fouten alles zat erop en eraan. De wedstrijd golfde op en neer en met een 7-8 voor WSC na het 2e kwart en een 10-9 voor TVC na het derde kwart bleef de score mooi gelijk opgaan.

Het 4e kwart begon en TVC  stuurde de jongens van de j09, een naast ons trainend team, even langs ons veld om de boys aan te moedigen. Ook de coach van dat team vond het nodig om regelmatig over 30 meter te schreeuwen.  TVC probeerde alles om WSC uit het spel te halen een ware heksenketel was ontstaan… Over de overdreven verbale aanmoedigingen van enkele van de TVC ouders heb ik geen goed woord over en dat zal ik dus ook verder niet benoemen.

Was dat nodig...? Nee, TVC heeft kwaliteit genoeg en de coach van TVC deed het prima. Had het invloed...? Ja,de jongens van WSC maakte in het 4e kwart 4 individuele fouten die allemaal direct een goal opleverde voor TVC. WSC deed het 4e kwart nog wel wat terug maar kwam uiteindelijk niet verder van 15-13.

En zo leden de jongens hun eerste competitie verlies in bijna 2 jaar. Frustraties waren er, maar de jongens waren ook sportief genoeg om de tegenstander een hand te geven en ze te feliciteren.

Een wijs man zei ooit: "Als je niet goed kunt verliezen zal je ook niet winnen!!"

Met opgeheven hoofd konden we richting Waalwijk en kunnen we ons gaan voorbereiden voor de wedstrijd tegen Drechtstreek die hebben 10-10 gespeeld tegen TVC dus dat beloofd weer een topper te worden.