3451HG
VLEUTEN
tel. 030-6663520

Terwijl iedereen thuis voor de buis zat om met kijken of Oranje het wk wel ging halen waren onze toppers van O23 een inhaalwedstrijd aan het spelen in Vleuten.

PVCV is een directe concurrent voor plek 3 en we wisten dat het een moeilijke wedstrijd ging worden. Afspraken en taken waren duidelijk en wat is het dan mooi als je dan tijdens de wedstrijd die dingen terug ziet komen. Het was Rafaël die gelijk na de aftrap van de tegenstander druk ging zetten en de bal veroverde en gelijk een mooie voorzet op Belmin gaf die goed binnen kopte en dus was het binnen 30 seconde 0-1. Hierdoor kregen we vleugels en bleven we op het juiste moment druk zetten waardoor we vaak in omschakeling heel gevaarlijk waren. Nu was het Belmin die de bal goed onderschepte en de voorzet gaf of Mats die 0-2 binnen kopte.

De tegenstander probeerde van alles maar kwamen er niet door bij onze verdedigers en als ze een keer dachten dat ze er doorheen waren was het telkens onze Luuk van Beerendonk als de kippe erbij om dit te voorkomen.  Wij konden dus vrij makkelijk de rust halen met een voorsprong van 0-2.

Tijdens de rust was al heel snel duidelijk dat als wij het eerste kwartier van 2e helft goed doorheen zouden komen, er niks aan de hand zou zijn en dat wij met drie punten naar Waalwijk gingen.

Helaas konden we dit niet voor elkaar krijgen en een frommelgoal bracht de spanning weer helemaal terug. Waar iedereen op dat moment dacht dit wordt nog een lastige pot bleek dit gelukkig niet te zijn. Want 10 minuten later was het Pieter Timmermans die voor de zoveelste keer goed ingreep en met een mooie diepe bal Belmin vrij voor de keeper zette, Belmin werd onderuit gehaald en wij kregen een terechte strafschop die Belmin zelf goed binnen schoot 1-3

Daarna volgde er een kleine galavoorstelling waarbij goed de ingevallen Mergim met een mooie krulbal stand op 1-4 bracht. Onze aanvoerder Max Timmermans, die een geweldige pot speelde, bekroonde dat met een schitterende doelpunt. Zijn schot buiten de zestien had dekeeper wel gehoord maar niet gezien, zo hard was die 1-5. Niek bracht de eindstand op 1-6 door een hoekschop goed binnen te werken.

Vanavond heeft O23 laten zien dat ze een hecht team zijn en dat ze echt flinke stappen vooruit hebben gezet en een geweldige pot hebben gespeeld.

P.S Alex Romer mocht voor de tweede keer op het middenveld spelen en deed dit weer geweldig. Het bevalt hem zo goed dat hij zelfs mooie witte voetbalschoen heeft gekocht want die passen beter bij zijn huidige positie. 😀😀