WSC JO15-2 mag concluderen dat het weer mooier was dan de wedstrijd.

Akkerlaan 9
5143ND
WAALWIJK
tel. 0416-563677

De tientallen voetbalfans bij WSC konden hun paraplu's dicht laten, want ondanks de regenachtige nacht scheen de zon volop in de ochtend en bleef het droog. Leo Huysmans was de scheidsrechter van dienst en hij kreeg assistentie van Carlo Kraak en de assistent van Emplina.

Door de afwezigheid van enkele spelers vanwege COVID was de bezetting dun maar er waren genoeg spelers om op de juiste posities in te zetten. Zo begon Tom op goal en Finn en Quint waren weer de vaste backs. Door de afwezigheid van Thimo nam Fenno en Cas Bakker de honneurs waar in de achterste linie. Cas de Wind, Milan en uitblinker van vorige week Nick mochten het middenveld bezetten. Wessel en Imano begonnen op de flank en Jeroen fungeerde in de spits door de afwezigheid van Jelte. Lars zat naast Boet op de bank die de livestream weer aan had staan voor de thuissupporters.

Ondanks trainer Joep steeds door het beeld van de livestream huppelt waren de eerste 10 minuten van beide zijden afwachtend. WSC speelde geconcentreerd en voerde de opdracht die ze mee hadden gekregen goed uit. De bal in bezit houden en liever meerdere keren naar elkaar spelen i.p.v. een verkeerde pas door het midden was duidelijk in de wedstrijdbespreking doorgenomen. Ondanks de gelijk opgaande beginfase was WSC hierdoor iets meer aan de bal.

Een aantal toeschouwers ziet dat de scheidsrechter in de 18e minuut niet streng genoeg optrad toen hij een te laat ingezette tackle op Cas de Wind niet bestrafte. Helaas moest Cas door deze blessure de wedstrijd verlaten en komt Lars in het veld. Er wordt wat omgezet in de voorhoede maar het veranderd niets in het spelbeeld. Toch is de eerste mogelijkheid voor Emplina. Een corner wordt weggewerkt maar weer direct teruggebracht in het zestienmetergebied van WSC. De spits van Emplina had een prachtige volley in gedachte maar maaide volledig over de bal heen.

In de 20e minuut steekt Imano een prima bal langs de verdediging en Jeroen loopt direct richting de keeper. De laatste man weet nog net zijn voet tegen de bal te zetten en de keeper raapt de bal op. De bal wordt door de scheidsrechter terecht beoordeeld als terugspeelbal wat de eerste mogelijkheid voor WSC betekende. De vrije trap wordt door Milan hard in de muur geschoten waar eigenlijk de vrijstaande Wessel in het 16-meter gebied een betere optie was geweest.

22e minuut, de scheidsrechter fluit af en kan niet meer verder. Door een bovenbeenblessure kan de scheidsrechter niet goed de wedstrijd meer volgen. De leiding wordt overgenomen door PP Broenink en dit biedt beide teams even de mogelijkheid om de tactiek nogmaals door te spreken.

Na de hervatting veranderd het spelbeeld niet veel, WSC blijft iets meer aan de bal zonder echt gevaarlijk te worden. De mogelijkheden liggen voornamelijk aan de zijkanten vanwege de snelheid van de buitenspelers. Wessel en Lars komen dan ook enkele malen goed door maar een schot van Wessel voorlangs blijkt nog het enige wapenfeit van de eerste helft te zijn.

WSC doet in de rust wat omzettingen omdat Emplina met de punt naar achteren speelt. Door beter aan de bal te zijn biedt het WSC mogelijkheden om wat druk uit te oefenen door het middenveld met de punt naar voren te zetten.
In de 2e helft verdeeld Milan het spel goed in het veld en Fenno en Cas hebben de zaakjes keurig op orde. Ze spelen met rust aan de bal en zodra er druk gezet moet worden zitten ze er ook direct bovenop. Emplina krijgt niet echt mogelijkheden maar wel een corner. De afgeslagen corner wordt buiten de zestien opgepikt en direct op goal geschoten. De bal wordt goed gekeerd dor keeper Tom en hij bokst de bal prima naar de buitenkant.

Na het nemen van een corner door Nick grijpt hij direct naar zijn lies. Na verzorging probeert hij het nog even maar komt uiteindelijk toch naar de kant. Cas dient zich weer aan om binnen het veld te komen om de wedstrijd te vervolgen met 11 spelers.

Nadat er 61 minuten gespeeld waren, komt Wessel van WSC via het midden in scoringspositie, maar zijn schot richting de goal ging rakelings naast. De bal was door Fenno prima achter de verdediging gelegd maar helaas leverde het niet de verdiende 1-0 op.

Finn en Quint pelen prima op de backposities maar een verdwaalde voorzet valt bijna in het WSC doel. De bal beland op de lat en kaatst terug het veld in. Volgens keeper Tom had de bal nooit in het doel kunnen belanden want met zijn lange uitgestrekte armen zou de bal altijd voor hem geweest zijn. Zijn vingertoppen raakte de lat dus de keeper had het hier zeker bij het rechte eind.

Er volgen nog enkele corners voor WSC die geen gevaar opleveren. De scheidsrechter gaf aan dat er 3 minuten extra zouden worden gespeeld. De fans hoopten dat dit nog een kans voor hun team zou opleveren. Quint kampte al enkele minuten met pijntjes in de kuit maar zette toch vol door om zijn team te helpen. Bijna was Wessel er alleen vandoor naar de keeper maar hij stond met maatje 36 net een voetlengte achter de Emplina verdediging. WSC dendert nogmaals door naar voren en zet nog extra druk om alsnog de winnende treffer te maken. Het ontbreekt deze week echter aan scorend vermogen waardoor de brilstand op het scorebord blijft staan. Ondanks WSC het iets betere van het spel had was de uitslag wel terecht. Beide teams creëerden te weinig in aanvallend opzicht waardoor deze uitslag een logisch vervolg was.

Volgende week tegen Helvoirt, een generale voor de bekerontmoeting over enkel weken.