WSC JO15-2 laat verdiende punten liggen in Helvoirt.

Sportlaan 1 A
5268HS
HELVOIRT
tel. 0411-642323

Helaas kunnen we ook vandaag nog geen compleet fit team opstellen wegens  coronaperikelen en enkele blessures. Rond 11.45 vertrekken we met koud maar heerlijk zonnig weer richting Helvoirt. Doordat we enkele spelers op vaste posities missen wordt er wat geschoven in de opstelling waardoor sommige moeten aantreden op een andere positie.  Ook werden 2 spelers, Sepp en Tim van de 15-1 ingevlogen die vanaf de 2e helft ons kwamen versterken.

In de 3e minuut trapt de keeper van Helvoirt uit maar Thimo onderschept deze op het middenveld en past deze snel door naar Wessel. Wessel trekt snel door naar de achterlijn en geeft een mooie voorzet op Jelte.  Jelte komt tot een schot maar mist helaas net de verre hoek, jammer!

5e minuut, Thimo geeft een pass op Wessel die doorloopt naar de achterlijn en geeft hem voor. Deze actie wordt onderschept binnen de 16,  maar Thimo springt er tussen en kopt richting Imano. Imano komt helaas niet tot een lekker schot waardoor de bal omhoog springt. Jelte loopt nog in op de keeper maar deze heeft de bal dan vast, jammer!

6e minuut, Thimo onderschept de bal op het middenveld bal komt bij Cas B, past naar voren maar bereikt Jelte niet, speler Helvoirt komt er tussen wil de bal vooruit spelen Cas B. komt er tussen met zijn hoofd kopt de bal vooruit kopbal komt bij een verdediger, deze verdediger speelt de bal weer naar voren, Jeroen onderschept en speelt op Jelte, Jelte speelt op Imano, Imano op Jeroen, Jeroen dribbelt met de bal richting de 16 komt tot een mooi schot vanaf een meter of 20, helaas kan de keeper er bij, jammer!

Maar ook Helvoirt weet de bal in de 1e 10 minuten meerde malen richting  het doel van WSC te brengen. Gelukkig tikt Helvoirt hem 1 maal net over en is het bij het 2e schot buiten spel.

In de 9e minuut speelt Helvoirt vanaf de middellijn met een lange bal naar voren, hun spits legt hem breed en de bal wordt voorgegeven. De spits staat dan volledig  vrij en kan hem makkelijk binnentikken. Helaas 1-0 achter.

Ook na deze  tegentreffer weet WSC de bal weer in de 16 van Helvoirt te krijgen maar ook een mooie voorzet van Thimo op Imano die tot een klein schot kan komen en een afstandsschot van Jeroen willen er niet in.

Aan het einde van de 1e helft verslapt WSC enigszins en weet Helvoirt spelend steeds meer op te schuiven richting het doel van WSC. Maar ook zij missen deze wedstrijd  het scorende vermogen. Want met enkel corners en afstandsschoten richting onze keeper Tom gaat ook hier de bal er gelukkig niet in.

We gaan dan ook met 0-1 achterstand de rust in.

Na de rust komen Quint, Tim en Sepp van de bank en WSC start meteen weer met en fel opbouwend spel terwijl Helvoirt net zoals in de 1e helft met lange ballen naar voren zonder opbouw voetbalt.

De tweede helft is nog maar net begonnen er een lange bal van de keeper van Helvoirt wordt onderschept door Sepp die de bal richting Fenno kopt die daarna een scherpe pass geeft richting Jelte. De bal valt tussen Jelte en de keeper in waarna Jelte goed doorloopt op de keeper. De keeper wacht te lang en Jelte krijgt nog net zijn grote teen tegen de bal. De keeper pakt hem helaas van de grond. Deze trage reactie van de keeper wordt door de scheids jammer genoeg beloond met een vrije trap tegen.

Halverwege de tweede helft weer een lange bal van de keeper van Helvoirt richting spits. Sepp onderschept hem met zijn hoofd en de bal valt tussen de spelers in en deze wordt opgepakt door Helvoirt. Quint onderschept hem en brengt de bal op. De tegenstander kan Quint niet houden en middels vasthouden krijgt WSC een vrije trap.  Vrije trap wordt genomen door Sepp en deze past hem naar Jeroen. Jeroen probeert Fenno aan te spelen echter onderschept Helvoirt. Jeroen vecht voor de bal en haalt er een inworp uit. Inworp richting Wessel die de bal net niet goed kan controleren, houdt zijn duel aan maar helaas een vrije trap tegen. En dan wederom een lange bal naar voren via een duel met Quint krijgt Helvoirt een vrije trap op de middellijn. Deze wordt genomen al lange bal naar voren die Tom makkelijk kan pakken.

Met een wissel tussen Thimo en Jeroen en een positiewisseling probeert WSC meer grip te krijgen. Terwijl WSC met opbouwend voetbal speelt krijgen ze de wedstrijd helaas niet onder controle. Helvoirt speelt overwegend met lange ballen naar voren zonder opbouw. De ballen van onze jongens komen niet aan op de goede positie en willen het doel niet vinden.

Hard gewerkt maar helaas blijven de welverdiende punten in Helvoirt.