Akkerlaan 9
5143ND
WAALWIJK
tel. 0416-563677

Het is 19 februari en WSC JO15-2 speelt vandaag thuis tegen Uno Animo uit Loon op Zand. Beide teams draaien mee in de top van de ranglijst en het beloofd dan ook een mooie wedstrijd te worden.

WSC trapt af en Uno Animo probeert meteen druk te zetten. WSC combineert echter sterk en ze voetballen zich gemakkelijk onder de druk vandaan.

De wedstrijd is nog geen 3 minuten bezig als de bal tussen de verdediging valt bij Uno Animo. Milan reageert alert en pikt de bal op maar hij wordt vervolgens genadeloos neergehaald door een verdediger van Uno Animo. Geel en een tijdstraf voor de verdediger maar ook veel pijn bij Milan. Hij kan helaas niet verder en moet met een dikke enkel van het veld worden gedragen. Quint is ook niet helemaal fit maar hij komt in het veld als vervanger van Milan.

Wat nog rest is natuurlijk de vrije trap en wat voor één! Fenno raakt de onderkant van de lat waarna Cas B. attent reageert en van dichtbij de 1-0 binnen tikt.

WSC blijft vervolgens sterk druk zetten in alle linies waardoor Uno Animo niet aan voetballen toekomt. WSC is de bovenliggende partij en wint bijna alle duels en zo ontstaan er ook wat kleine kansen.

Uno Animo probeert de onder druk van WSC uit te komen en gooit het over een andere boeg. De duels worden wat fysieker en op het randje uitgevochten. Maar WSC treft vaker fysiek sterkere tegenstanders en is wel wat gewend. Wessel en Cas W. zijn de kleinste spelers op het (midden)veld maar winnen keer op keer hun duels.

Na 20 minuten spelen heeft Uno Animo nog geen kans gehad. Mede dankzij de sterke verdediging van WSC waar Thimo en Cas B. een goede wedstrijd spelen als centraal duo.

WSC zet een goede aanval op over links en Jeroen heeft een prima voorzet in huis. De bal valt tussen wat speler in en Lars blijft sterk overeind in het duel en tikt de bal voorbij de keeper van Uno Animo: 2-0 WSC.

Uni Animo begrijpt dat het anders moet als ze punten mee willen nemen uit Waalwijk. Ze voeren de druk op en zoeken wat sneller de diepte. Na een aantal goede ingrepen van de verdediging van WSC komt een klutsbal plots voor de voeten van een Uno Animo speler. Hij rond keurig af en laat plaatsvervangende keeper Jelte kansloos. 2-1.

Uno Animo blijft fel in de duels en wil graag voor de rust nog op gelijke hoogte komen. Maar WSC denkt hier anders over en blijven geconcentreerd hun eigen spel spelen .

Vrije trap WSC net over de middenlijn. Met voldoende mensen voor schiet Thimo de bal het zestien meter gebied in. De bal komt in de kluts en opnieuw tikt Lars met zijn grote teen de 3-1 binnen.

Met nog een aantal minuten op de klok en nodige minuten blessuretijd blijft het spannend. WSC krijgt de nodige kansen maar Uno Animo komt er soms gevaarlijk uit. Jeroen krijgt vlak voor de rust meerdere kansen om de wedstrijd te beslissen maar heeft pech in de afronding.

Uit het niets is Uno Animo plotseling dichtbij de 3-2. Een vrije trap van zeker 25 meter beland tot opluchting van WSC op de lat. Even later nog een vrije trap op nagenoeg dezelfde positie en deze keer is het de keeper die redding kan brengen.

De corner die volgt levert niets op de de goede scheidsrechter fluit vervolgens meteen voor het rustsignaal.

WSC heeft door vele blessures en het uitgevallen van Milan geen wissels voor handen. Zal dit het team opbreken de tweede helft? Gelukkig waren ook de geblesseerde spelers, Niek, Tom en Boet aanwezig om hun team aan te moedigen.

In het begin van de tweede helft maakt Uno Animo er geen geheim van wat hun intenties zijn, namelijk zo snel mogelijk de aansluitingstreffer maken.  Zo kiezen ze sneller voor de diepe bal en proberen ze ieder duel kosten wat kost te winnen.

Maar de verdediging van WSC houdt goed stand. Uno Animo probeert het
over de flanken maar Finn en Quint spelen een uitstekende wedstrijd bij WSC waardoor Uno Animo er niet doorheen komt.

WSC probeert zijn eigen spel te spelen, Cas W. en Fenno blijven druk zetten vanuit het middenveld maar de vermoeidheid neemt toe. Ook bij Uno Animo zijn ze even zoekende en daardoor wordt de wedstrijd rommelig en een stuk minder aantrekkelijk dan de eerste helft.

Een corner van WSC wordt goed genomen door Wessel en bij de tweede paal kopt Fenno net mis en raakt het zijnet. Doordat Uno Animo verder naar voren gaat spelen krijgt WSC meer ruimte en dat levert gevaarlijk snelle counters op. Maar verder dan enkele schoten van afstand komt WSC niet.

Uno Animo hinkt op twee gedachten, ze willen meer risico nemen om de 3-2 te forceren maar ze durven niet goed vanwege de gevaarlijke counters van WSC met snelle, handige spelers als Imano en Lars.

Uit het niets stuurt Thimo plots Jeroen de diepte in en de bal stroopt op het kunstgras waardoor de keeper twijfelt. Gelukkig voor Uno Animo is de verdediger net iets eerder bij de bal.

Met nog een klein kwartier op de klok gooit Uno Animo er nog een eind offensief uit. Een aantal schoten van afstand gaan hoog over en een mooie aanval van Uno Animo wordt op het laatste moment gestopt door goed ingrijpen van de WSC verdediging. Uni Anomo zet aan en zij schieten een vrije trap deze keer op de lat en komt WSC goed weg.

Mede door het gebrek aan wissels en de vele fysieke duels nemen de krachten af en de pijntjes toe bij de WSC spelers. Maar ze zijn niet van plan dit nog weg te geven en gaan tot het gaatje.

Counter WSC, Wessel combineert met Cas W. en stuurt vervolgens Lars diep om 1-op-1 met de keeper te gaan. Helaas wordt deze aanval ten onrechte afgefloten voor buitenspel.

Aan de andere kant wordt de spits van Uno Animo diep gestuurd. Maar Thimo wint opnieuw het duel, loopt het gat dicht en past op de keeper.

Het is nog altijd 3-1 maar beide teams krijge kleine kansen. In de fase is WSC dichtbij de 4-1 met een aantal schoten van afstand van ondere andere Fenno, Jeroen en Wessel.

Waar de spelers van WSC de energie vandaan halen is ongelooflijk maar ze persen alles eruit om de punten veilig te stellen. Ook Tom verbijt de pijn en valt toch nog even in, zodat Quint naar de kant kan. Ze doen het echt met zijn allen!

Maar met nog een paar minuten op de klok gebeurd het toch en scoort Uno Animo uit een counter aanval de 3-2.

Gaat WSC het dan toch nog uit handen geven… Uno Animo gelooft er nog in en ze gooien alles in de strijd. Zowel binnen als buiten de lijnen wordt de sfeer grimmig en op het moment dat er een vervelende overtreding wordt gemaakt op Thimo lijkt het even uit hand te lopen.

Gelukkig voelt de uitstekend fluitende scheidsrechter dit goed aan en fluit hij voor het einde van de wedstrijd. De jongens moesten vandaag alles uit de kast  halen maar de welverdiende 3 punten blijven in Waalwijk en hiermee stijgt WSC naar de tweede plaats op de ranglijst.

Nu uitrusten en herstellen tijdens de voorjaarsvakantie. Op naar de volgende wedstrijd!