5282JM
BOXTEL
tel. 0411-677099

In de auto op weg naar Boxtel werd er door de mannen al gediscussieerd over de opstelling, die Joep in de bestuurskamer bij WSC met hen had voorbesproken. “We spelen 4-5-1 met vleugelspelers die wat terugzakken… het zal wel weer schuiven met spelers worden.” De hagel en sneeuw onderweg boden wat afleiding en na wat grappen over poncho’s kwamen we veilig aan in Boxtel en konden de jongens aan de slag. Eerst nog ‘even’ de warming-up afwerken en toen het veld op.

Met mijn telefoon in de aanslag kreeg ik de vraag of ik even wilde vlaggen. De logistiek rond enkele spelers die daaraan ten grondslag lag, speelde ook in het verloop van de wedstrijd een rol. Daarover zo meer…

De verslaglegging werd tijdelijk opgepakt door Tanja en Barbara. De 32 voice-recordings van de dames en het feit dat de eerste helft van de wedstrijd werd gedomineerd door 1 speler van ODC - hij was wel echt goed - maakt dat het begin van de wedstrijd in dit verslag slechts beknopt in beeld is gebracht.

De wedstrijd was pas een paar minuten onderweg of er werd al een poging gedaan om onze keeper Tom de komende jaren kinderloos te houden. De poging van Tom om de spits van ODC te stoppen, kwam hem duur te staan en mocht helaas ook niet baten. Een vroege 1-0…. Al snel bleek dat de spits van ODC te sterk was voor onze achterhoede. WSC speelde niet slecht, maar ook de linksvoor van de tegenpartij maakte onze jongens het leven zuur. Kleine slordigheidjes werden snel afgestraft en ondanks het harde werken en enkele kansjes om iets terug te doen, werd bij rust een stand van 6-0 genoteerd. Een mooie hoge pass van Lars op Jelte krijgt nog een eervolle vermelding. Helaas kreeg de laatstgenoemde de bal niet lekker op de voet en vloog de volley naast de goal van ODC.

De tweede helft gaf een heel ander beeld. De spits van ODC was inmiddels op pad met een ander team en uit Waalwijk kwam versterking in de personen van Sepp en Milan. Hoewel in de eerste minuten nog even druk werd gezet door ODC kwamen onze jongens steeds lekkerder in de wedstrijd. Onze verdedigers en middenvelders groeiden in de wedstrijd en controleerden meer en meer. Wessel werd regelmatig op pad gestuurd over rechts en de collectieve dreiging vanuit WSC nam steeds verder toe.

Enkele doelpogingen van Jelte en Milan werden in eerste instantie nog gestopt door de keeper van ODC, maar de aanhouder wint… Uit een vrije trap van Sepp op eigen helft werd Jelte weggestuurd en met een geslepen balletje wist hij nu wel de kans te verzilveren: 6-1.

De eer was gered, maar onze mannen roken bloed. In de minuten die volgden, kwamen veel van onze spelers in kansrijke positie. Een schot van Nick werd gestopt, Finn en Cas Bakker kwamen ook in de buurt van een doelpunt, een vrije trap van Timo eindigde in de handen van de keeper en ik ben vast nog iemand vergeten… verslag leggen en kijken tegelijk is een uitdaging.

Maar het kon niet uitblijven… ondanks het harde veld en dito wind werd het 6-2. Op aangeven van Milan wipte Jelte de bal over de keeper. Onze mannen kregen weer vertrouwen en vochten voor elke bal. In de omschakeling was er weer de linksvoor van ODC. Hij zaaide wat verwarring en tekende de 7-2 aan. Met nog een paar minuten op de klok wisten onze mannen toch nog iets in te brengen. We waren getuigen van een mooie actie van Timo, die vanaf de linkerkant de 16-meter binnen kwam en de doelman van ODC verschalkte met de 7-3. Vlak voor het eindsignaal kwam Cas Bakker op aangeven van Imano nog in kansrijke positie, maar het vierde doelpunt van WSC bleef helaas uit.

De tweede helft glansrijk gewonnen met 1-3. Goed gedaan mannen! Karakter getoond, niet opgegeven en laten zien wat jullie waard zijn…