WSC 1 boekt een enorm belangrijke overwinning tegen Beek Vooruit!

WSC 1

1 - 0

Beek Vooruit 1

Competitie

2e klasse E

Datum

15 mei 2022 14:30

Scheidsrechter

Anoniem

Accommodatie

Sportpark Eikendonk
Akkerlaan 9
5143ND
WAALWIJK
tel. 0416-563677

Nadat er in de midweekse ronde was verloren thuis van Jeka, was de thuiswedstrijd tegen Beek Vooruit er eentje met een enorm belang. Met het programma wat WSC nog rest in de laatste 3 rondes, kon het zich niet veroorloven deze wedstrijd te verliezen. Het was zaak vandaag Beek Vooruit op een gat van 9 punten te gaan zetten. Met de druk die dus op deze wedstrijd zat voor de oranje zwarten, is de uiteindelijke prestatie van de ploeg geweldig! Beek Vooruit is aan het knokken om de nacompetitie te ontlopen en na een trainerswissel een aantal weken terug, werden er weer wat resultaten geboekt. Het aanvallende geweld van de tegenstander (de 2 spitsen hadden al 28 doelpunten gemaakt) is vakkundig onschadelijk gemaakt door de gehele ploeg en een 1-0 overwinning stond om 16:15u op het bord. WSC is de hele wedstrijd de betere ploeg geweest en kan zichzelf alleen kwalijk nemen dat het niet meer gescoord heeft en het daarmee de wedstrijd tot de laatste minuut spannend heeft gehouden.

Er hing vandaag een goede vibe op het sportpark met een hoop festiviteiten. WSC zondag 4 nam afscheid en dit werd groots gevierd. Mede hierdoor stonden er veel belangstellenden langs de lijn. WSC startte sterk aan de wedstrijd en had al snel het veldoverwicht. Een paar keer was de thuisploeg al in de 16 geweest maar telkens ontbrak het aan de juiste eindpass. In de 25e minuut was het dan toch volledig terecht raak. Mounir vond de diepgaande Yorick welke de bal goed meenam en snoeihard de bal achter de doelman van de bezoekers schoot.  In de eerste helft hield WSC controle en Mounir was het dichtst bij nog een treffer, maar helaas ging zijn inzet aan de verkeerde kant van de paal.

In de tweede helft was er eenzelfde spelbeeld te zien waarbij WSC de overhand had en het de tegenstander in bedwang hield. Zeker een compliment voor de achterste 3 die de 2 Prinsenbeekse spitsen goed in de tang hadden. Omdat de vele kansen die werden gecreëerd niet werden gemaakt, was er natuurlijk al het gevaar van een onoplettendheid aan waalwijkse zijde.  Diverse spelers waren dichtbij de 2-0 met 100% kansen. Erhan (net 1 minuut in het veld), Mounir, Stijn en Soul hadden allemaal de kans, maar helaas bleef dat doelpunt uit. Beek Vooruit kon een paar keer voor onrust zorgen door de bal in het strafschopgebied te gooien vanuit corners en vrije trappen, maar Denzel was vandaag de baas in de 5 meter en zou deze middag de nul gaan houden.

Hoe dicht alles bij elkaar staat in de middenmoot van de tweede klasse E, bleek wel weer om 16:15u. WSC was met deze overwinning van de 10e plek gestegen naar de 6e plek. De nacompetitie is nu zo goed als zeker uitgesloten aangezien WSC 9 punten voorsprong heeft op de tegenstander van vandaag en 8 op de 12e plek, met nog slechts 3 wedstrijden te gaan.
Volgende week reist WSC af naar RBC. Door festiviteiten in het stadion van RBC wordt deze wedstrijd gespeeld op het veld van DOSKO uit Bergen op Zoom. RBC is nog in strijd voor het kampioenschap al lijkt het gat naar nummer 1 VOAB iets te groot na het gelijke spel tegen Madese Boys van vandaag.
Voor deze verre uitwedstrijd zal WSC met de bus naar Bergen op Zoom afreizen. Geïnteresseerden zijn van harte welkom om aan te sluiten en onze mannen aan te moedigen in deze lastige uitwedstrijd.

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!