Overtuigende 4-2 zege van JO19-1 op Theole

Akkerlaan 9
5143ND
WAALWIJK
tel. 0416-563677

De mannen van Senad weten de zegereeks voort te zetten. Alweer de derde overwinning op rij en deze keer was er weinig discussie mogelijk. Tegen mede-middenmoter Theole uit Tiel had WSC duidelijk de overhand, wist diverse mogelijkheden te creëren en gaf weinig weg onder leiding van uitblinker Sjors van Bladel die letterlijk en figuurlijk het team aanvoerde.

Tegen de gewoonte in was WSC van meet af aan fel en gevaarlijk. Na onderschepping van een Theole aanval wist Sjors van Bladel rechtsbuiten Mozes Ndongala te bereiken die de bal doorspeelde naar Finn Wachtels van der Berg die vanaf de 16 de bal strak in het kruis peerde. 1-0. Het spel golfde daarna op en neer met mogelijkheden aan beide kanten. In de 26e minuut was het Stan van Tiggelen die de afvallende bal na een hoekschop controleerde en vervolgens met een fraai wreefschot de bal in de lange hoek plaatste. Weer een doelpunt voor deze verdediger met de natuurlijke drang naar voren. Ondanks de comfortabele voorsprong voor WSC was het Theole dat de geest kreeg en met goede combinaties WSC onder druk zette. WSC had moeite hier onder uit te voetballen en moest helaas te vaak de lange bal gebruiken om de aanvallers te bereiken met alle risico’s van dien. Het was dat Sjors van Bladel met enige regelmaat de gaten dichtte, soms zelf met lijf en leden. Desalniettemin wist Theole voor rust de aansluiting te bewerkstelligen.  2-1.

Senad wist de mannen in de rust weer op scherp te zetten en Thijn van der Schuit mocht deze keer vanaf de rust Wouter Hameetman vervangen. Koud in het veld wist de Theole verdediging zich geen raad met het felle doorzetten van Dylano Blok en wees de scheidsrechter naar de penaltystip. Ietwat makkelijk gekregen maar het mag ook wel een keer meezitten. Finn Wachtels van der Berg liet zich dit buitenkansje niet ontnemen en kon zijn moyenne verder opkrikken. 3-1. De wedstrijd leek gespeeld te zijn. Theole leek er niet echt meer in te geloven en WSC geloofde het wel. Dylano Blok kreeg nog een tweede gele voor een felle overtreding kaart na reeds in een gele kaart te hebben gekregen in de eerste helft voor een ongelukkige overtreding en moest met rood het veld verlaten. Pinchhitter Jaap van Alphen kwam er in voor Mozes Ndongala en ook JO17-1 speler Thyme Roeloffzen kon nog even aan het grote werk ruiken. Jaap van Alphen had er zin in en wist na een goed doorzetten van Finn Wachtels van der Berg op rechts de bal net voor de achterlijn binnen te houden en op een Fifiaanse wijze de bal nagenoeg van de achterlijn voorbij de keeper te prikken. 4-1. Het slotakkoord was voor Theole dat een paar minuten voor tijd nog fraai van afstand wist te scoren in het dak van het doel. 4-2. De overwinning kwam echter niet meer in gevaar.

Het voetbal was niet altijd hoogstaand, maar de instelling was er om te winnen. De grote mannen van WSC zoals een Sjors van Bladel en Suheeyb van Daalen waren nagenoeg onpasseerbaar waardoor anderen voetballend kansen konden creëren. Komende week de revanche wedstrijd tegen SVSSS tegen wie de eerste wedstrijd nog kansloos met 5-1 werd verloren. Let’s get ready to rumble.