WSC JO19-1 wint en heeft de eerste nodige 3 punten binnen!!!

Akkerlaan 9
5143ND
WAALWIJK
tel. 0416-563677

Vandaag werd er gevoetbald tegen Oirschot Vooruit, een bekende tegenstander waar vorig jaar na een achterstand van 2-0 uiteindelijk 2-2 werd gelijkgespeeld. Tijdens de wedstrijdbespreking werd duidelijk aangegeven wat de tactiek en manier van spelen zou worden, een opstelling 3-4-3 waardoor je op het middenveld een overtal situatie zou moeten creëren.

WSC begon rommelig aan de wedstrijd die door een uitstekende fluitende jonge scheidsrechter Van Wingerden werd geleid. In de 7e minuut kreeg Mees de mogelijkheid om het doel van Oirschot Vooruit onder vuur te nemen na het goed storende werk op de tegenstander van Finn. Dezelfde Finn kreeg na een zeer goede lange pass van Mozes, de bal in de 16 meter waar hij echter niet de controle over kreeg en dus niet kon uithalen. De druk werd door WSC opgevoerd en Oirschot Vooruit kwam niet meer aan voetballen toe. Zowel in de 17e als in de 20e minuut werd WSC gevaarlijk voor de goal van Oirschot Vooruit maar werd er slecht omgesprongen met de gecreëerde kansen. Achterin werd er goed rondgespeeld en door goed druk zetten werd er bij balverlies de bal snel weer heroverd. WSC moest zich echter wel belonen door het maken van het nodige doelpunt. Vanaf de zijkant werd er door de trainer geroepen dat een hoger tempo van het rondspelen van de bal gewenst was. Dit werd uiteindelijk in de 38e minuut uitgedrukt in een doelpunt gemaakt door Finn na een goede voorzet van Kas bij de eerste paal. 1-0 voor WSC. Met deze stand werd de kleedkamer opgezocht.

In de rust werd er afgesproken om de eerste 10 minuten van de tweede helft er volle bak tegenaan te gaan om de 2-0 te proberen scoren. Mozes werd gewisseld na een goede wedstrijd te hebben gespeeld en Jaap kwam in de spits te staan waardoor Finn naar de rechterkant verhuisde.

Jaap liet direct zien waarvoor hij nu in de spits stond. In de 47e minuut was hij gevaarlijk in de 16 meter wat zich uitte in een schot op goal in de korte hoek wat door de keeper werd gestopt. De druk nam toe vanuit WSC, Owen probeerde het met een schot van afstand wat wederom door de keeper van Oirschot Vooruit onschadelijk werd gemaakt. In de 52e minuut kon Oirschot Vooruit voor de eerste keer deze wedstrijd voor gevaar zorgen door middel van een corner. WSC kwam bijna op een 2-0 voorsprong door een leep balletje van Jaap dat echter tegen de lat kwam. Kort daarna probeerde het Wouter met een schot vanaf 20 meter wat net naast ging. Doordat er hoog druk werd gezet stond de restverdediging niet altijd goed waardoor Oirschot Vooruit er gevaarlijk uit kon komen en kansen kreeg. Een tweetal sublieme reddingen van Tim voorkwamen dat Oirschot Vooruit konden scoren. Door een te trage omschakeling van aanval naar verdediging door WSC kreeg Oirschot Vooruit de kans om zich te herpakken en meer in de wedstrijd te komen. Dit resulteerde dat Oirschot Vooruit de 1-1 maakte vanuit een corner die werd binnengekopt in de 66e minuut. Eventjes zag het er naar uit dat de kopjes naar beneden gingen maar de jongens herpakte zich snel en de juiste spirit en wedstrijdmentaliteit kwam weer boven drijven. Een splijtende pass van achteruit door Sjors bereikte Mees die met zijn snelheid zijn directe tegenstander zijn hielen liet zien. Koelbloedig maakte Mees na zijn sprint de 2-1 in de 73e minuut. Thijn kwam in het veld voor Dylano die veel energie in de wedstrijd had gestopt door meerdere goede loopacties. Oirschot Vooruit ging achterin één op één spelen en probeerde het door middel van lange ballen onder de druk van WSC uit te komen. In de 85e minuut kwam Cristian  (speler van JO17-1) in het veld voor Mees die geen energie meer had. Diezelfde Cristian zorgde voor een assist op Jaap die de 3-1 maakte in de 89e minuut waardoor de overwinning binnen was.

Terugkijkende was het een wedstrijd waar met veel passie, zeker in de 1e helft werd gevoetbald. Dit kost veel energie, zeker onder de warme weersomstandigheden. Door slimmer te lopen, lees in plaats van in de diepte te gaan, eerst zijwaarts bewegen waardoor je je eigen ruimte creëert, maak je het jezelf makkelijker.

Volgende week wordt er gevoetbald uit in Oisterwijk tegen VV Trinitas. Een vereniging die pas in 2019 is opgericht na een fusie door de clubs Oisterwijk, Nevelo en Taxandria.

Ps: het is goed en gezellig om te zien dat er vele vrienden van onze jongens van de JO19-1 zowel uit als thuis de wedstrijden komen kijken !!!