WSC JO19-1 laat punten liggen tegen Berghem Sport !!!

Osseweg 89
5351AB
BERGHEM
tel. 0412-401514

Na een goede en duidelijke wedstrijdbespreking door de trainers werd er afgereisd naar Berghem.

Een voor vele onbekende tegenstander die in de najaarcompetitie alle wedstrijden in de Hoofdklasse E had gewonnen en daardoor is gepromoveerd naar de 4e Divisie.

Berghem Sport heeft een vrij nieuw sportcomplex waar ondanks het zonnetje een zeer koude wind het erg fris maakte voor de meegereisde supporters.

WSC startte goed in het begin van de wedstrijd, al in de 3e minuut kreeg Finn een mogelijkheid om te schieten maar werd de bal gestopt door de keeper van Berghem Sport. Ook Berghem Sport liet zich zien en maakte gebruik van hun snelle buitenspelers. Trainer Senad zag dit en gaf onze verdedigers de opdracht om er kort op te zitten. Er volgde een periode waarin er onrustig werd gevoetbald wat resulteerde dat Berghem Sport een aantal corners achter elkaar kreeg maar waar uiteindelijk geen direct gevaar ontstond voor onze keeper Tim. WSC herpakte zich waarbij Owen, die overigens een zeer sterke wedstrijd speelde, een schot op doel waagde maar zonder resultaat. Er werd goed druk gezet op de tegenstander waardoor WSC steeds vaker en langer in balbezit kwam. Een voorzet van Jop werd door Mees over het doel gekopt. In de 27e minuut echter was het Berghem Sport die op voorsprong kwam. Na een ingooi konden ze een voorzet geven, doordat er niet kort gedekt werd, en werd de 1-0 binnen gekopt. WSC herpakte zich, een goede pass van Jop op Mees in de 36e minuut werd door de grensrechter van Berghem Sport onterecht afgevlagd voor buitenspel. 2 minuten later kreeg WSC een vrije trap op 20 meter van de goal. Deze werd goed genomen door Jop echter de keeper van Berghem Sport hield door een katachtige duik zijn goal schoon. Even later was het onze grensrechter die voor een buitenspel situatie vlagde echter dit werd door de scheidsrechter genegeerd. Hierop werd hij door de trainer Senad geattendeerd maar de leidsman was niet gediend van deze opmerking en gaf een waarschuwing hiervoor. In de 44e minuut scoorde Berghem Sport de 2-0. Van tevoren  werd er vanaf de zijkant al gewaarschuwd dat de speler van de tegenstander vrij stond maar daar werd te laat op gereageerd. Ondanks meer balbezit in de 1e helft zocht men de kleedkamer op met een 2-0 achterstand. Dit was te wijten aan teveel ruimte weg te geven en onnodige overtredingen.

In de rust werd Dylano vervangen door Mozes. WSC begon overtuigd en met een goede instelling aan de 2e helft. Finn kreeg de bal in het doelgebied maar was niet snel genoeg met handelen waardoor de verdediging van Berghem Sport kon optreden. Het was wederom Finn die in de 62e minuut de bal kreeg aangespeeld in de 16 meter. De tegenstander pakte Finn vast waarvoor een terechte penalty werd gegeven. Koelbloedig ging Finn achter de bal staan en schoot hem onhoudbaar voor de keeper binnen 2-1. Men zag vanaf de zijkant dat het geloof en bezieling bij de jongens op het veld terugkwam. In de 64e minuut kwam Thijn erin voor Wouter. WSC ging achter 1 op 1 spelen en zorgde voor een sterker bezet middenveld. Berghem Sport kreeg het steeds lastiger tegen WSC en maakte meer overtredingen met een gele kaart als gevolg. In de 73e minuut probeerde Jop te scoren met een mooie omhaal, echter de keeper stond precies op de juiste plek in zijn goal. Even later werd er een overtreding op Jop gemaakt, de tegenstander stootte bewust met zijn knie tegen het hoofd van Jop. Dit werd niet opgemerkt door de scheidsrechter, echter de niet juiste reactie van Jop wel wat hem een rode kaart opleverde. WSC moest nu met 10 man verder. Je ziet het vaker in het voetbal dat er met een man minder er beter, feller wordt gevoetbald. Owen probeerde het in de 84e minuut met een afstandsschot wat de 2-2 betekende. WSC voelde en proefde dat er meer te halen viel vandaag. In de 86e minuut was het Mozes die de 2-3 maakte met het hoofd. Een sensatie hing in de lucht. Het was vrij kort daarna dat Berghem Sport door middel van een zondagsschot op 3-3 kwam. In de allerlaatste minuut van de zuivere speeltijd kwam Berghem Sport zelfs nog op voorsprong door niet goed optreden achterin 4-3. In de blessuretijd kreeg Finn een opgelegde kans op de verdiende gelijkmaker, echter schoot hij voorlangs waar het beter was geweest om voor de korte hoek te gaan.

De strijd en mentaliteit op de manier van voetballen in de 2e helft verdiend een groot compliment. Het is zaak om deze instelling mee te nemen naar volgende week waar thuis tegen een bekende tegenstander wordt gespeeld namelijk Oirschot Vooruit.

Het wordt puzzelen voor de trainers doordat Ewan een blessure heeft die langer dan gedacht tijd nodig heeft voor herstel en Jop geschorst zal zijn.

PS: Mehmet Gurel, bedankt nog voor het vlaggen.