UDENHOUT
tel. 013-5112002

Al vroeg werd ik deze zaterdagochtend op de hoogte gebracht dat onze vaste verslaggever, beter bekend als Langs de Lijn, verhinderd was door een verlate vlucht uit Oezbekistan.

Aangekomen in een zonnig Udenhout op sportpark Zeshoeven zochten onze jongens de kleedkamers op die zich onder een grote, statige tribune bevonden.

De 1e wedstrijd van deze voorjaarscompetitie werd thuis gespeeld tegen SVSSS en kansloos verloren met 1-5. WSC was erop gebrand om vandaag een goed resultaat neer te zetten. Dit bleek al in de 2e minuut toen Mees, na een goede pass van Stan, in een kansrijke positie op doel schoot wat door de keeper van SVSSS werd verwerkt tot een corner. Beide trainers waren in het begin druk coachend aan de zijkant waarbij de trainer van SVSSS een grote gelijkenis toonde van Diego Simeone, niet qua uiterlijk, maar springend en wijzend naar zijn spelers in het veld. Dit was blijkbaar nodig omdat WSC 3x kort na elkaar de mogelijkheid kreeg om gevaarlijk te worden voor de goal van SVSSS. Echter werden de ballen afgelegd op een medespeler wanneer men zelf zou moeten schieten en werd er zelf geschoten als men beter de bal kon afspelen naar een medespeler die er beter voor stond. Al met al werd er slordig omgesprongen met de kansen die WSC zelf creëerde. Pas na een kwartier kon SVSSS gevaarlijk worden in de zestien van WSC. Men moet opletten met het maken van slidings in dit gebied want voor dat je het weet ligt de bal op de stip. In de 23e minuut maakte Mozes een goede passeeractie aan de zijkant en legde hij de bal strak voor op Thijn die helaas de bal over het vijandelijke doel schoot. Kort daarna werd Finn in scoringspositie aangespeeld door Mees, echter deze mogelijkheid werd door de grensrechter afgevlagd wat zeer discutabel was. WSC bleef sterk voetballen in de 1e helft. Dit positiespel werd regelmatig onderbroken door kleine, hinderlijke, overtredingen van SVSSS zijde. WSC kreeg nog een aantal kansen, Stan die net naast schoot en Mees na een goede loopactie vanaf rechts. De grootste kans was op slag van rust voor SVSSS maar door goed meedoen aan de rand van zijn keepersgebied kon Tim deze counter onschadelijk maken.

De 2e helft werd in dezelfde samenstelling aangevangen. Al snel werd duidelijk dat SVSSS met een andere instelling op het veld stond. WSC had moeite om de concentratie en scherpte van de 1e helft op te pakken. Er werd kort achter elkaar knullig balverlies geleden op het middenveld waardoor SVSSS in de 51e minuut op de 1-0 kon komen. Vrij snel daarna werd er van achteruit een goede pass gegeven door Stan op Mees die zijn directe tegenstander eruit liep, de bal werd teruggelegd op Thijn die met links over schoot. Op het middenveld werd er door Suheeyb veel duels gewonnen op fysieke kracht, dit vergde veel energie ondanks dat Suheeyb aan het vasten is. In de 55e minuut werd Jaap als spits ingebracht voor Mozes en Finn verhuisde naar de rechterkant. De druk van WSC zijde nam toe waardoor een speler van SVSSS een overtreding moest maken met geel tot gevolg. Het was wederom Mees die onterecht afgevlagd werd voor een buitenspel situatie waardoor WSC een doelpoging ontnomen werd. In de 58minuut werd de bal vanaf de zijkant door Stan ingebracht op het hoofd van Finn die de bal teruglegde op een inlopende Wouter 1-1. Thijn werd gewisseld voor Ewan die na een lange blessure weer speelminuten mocht maken. Na een overtreding op Sjors, die niet bestraft werd door de scheidsrechter, kreeg SVSSS de mogelijkheid tot scoren. Het schot ging voorlangs. Vrij kort daarna lukte het SVSSS uiteindelijk dan toch om de 2-1 te maken nadat de eerste poging tegen de paal ging. WSC kon de verdediging niet meer goed neerzetten waardoor 2 minuten later SVSSS de 3-1 maakte en Sjors aangaf niet meer verder te kunnen. SVSSS bleef aanvallen en Tim zorgde in de 79e minuut voor een goede redding in een 1 op 1 situatie. De laatste 10 minuten golfde het spel op en neer, echter WSC was niet meer bij machte om een vuist te maken. Terugkijkende zijn het de kansen die WSC de 1e helft niet verzilverde de oorzaak van de einduitslag !!!

Volgende week zaterdag volgt de wedstrijd tegen koploper Berghem Sport. Senad en Koen beschikken dan weer over een compleet team waardoor er zeer zeker aanspraak gemaakt kan worden op een overwinning en de daarbij horende 3 punten.