Akkerlaan 9
5143ND
WAALWIJK
tel. 0416-563677

Een groot voordeel van de lente is dat de dagen langer worden, zo zijn er ook mogelijkheden om wedstrijden in de avond te spelen. Vandaag dinsdag 19 april stond een inhaalwedstrijd tegen SJO Dees/Vessem JO15-1JM op het programma. Onder het toeziend oog van veel supporters en de tegenstander van komende zaterdag begon de wedstrijd om 19:26.

WSC was compleet en kon dus weer in de vertrouwde formatie aan de wedstrijd starten. Vanuit WSC kant begon de wedstrijd scherp en fel. De duels werden goed gewonnen en SJO moest even op adem komen want dit hadden ze niet verwacht. SJO teruggezet uit de 1e klasse naar de 2e klasse bleek al snel een voetballende ploeg en was met de snelle buitenspeler gevaarlijk. Dit was voor WSC geen probleem want Quint stond weer zijn mannetje.

Na 10 onrustige minuten kwam WSC beter in zijn spel. We combineerde beter en wisten onze snelle buitenspelers Lars en Wessel goed te bereiken. Zij vochten sterke duels uit met de back van SJO en af en toe werd dit bezegelt met een voorzet, hieruit kwam helaas geen opgelegde kans. De ballen werden onderschept door SJO en door het midden uitverdedigd. Milan, Nick en Cas de Wind onderscheppen veel ballen op het middenveld en wisten daarna Jelte te bereiken. In de 11e minuut was het raak, de onderschepte bal van Milan werd goed in de voeten van Jelte gespeeld en die wacht niet langer… in de 16 kiest hij een hoek en het staat 1-0. Goed gevoetbald en een mooie start van WSC!

Lang blijft het 1-0 de bal gaat over en weer tussen SJO en WSC. En beide teams krijgen het niet voor elkaar om de keepers te verrassen. SJO had in de aanval een fysiek sterke speler staan die flinke duels uitvocht met Thimo en Fenno. Ieder duel was fair maar wel scherp, complimenten voor de strijdlust! Op de flanken snelle buitenspelers die vakkundig door Cas Bakkers en Quint werden afgestopt. WSC had niet te klagen er werd hooguit een corner weggegeven die door Tom werd onderschept.

In de 33e minuut, net voor rust, was het raak! Een overtreding op het middenveld zorgt voor een vrijetrap voor WSC. De voorhoede neemt de posities in en Thimo speelt een heerlijke bal net achter de verdediging. Wessel die snelheid had gemaakt ontvang de bal en weet hem uit een haas onmogelijke hoe binnen te schieten. De keeper van SJO heeft het nakijken… 2-0 met nog 2 minuten te gaan. De 2 minuten worden vakkundig uitgespeeld richting de rust.

De rust was een mooi moment om op adem te komen want we hebben tenslotte nog 35 minuten te gaan. Joep heeft ze er nog maar eens op gewezen dat de wedstrijd zo omgedraaid kan zijn als wij niet met dezelfde scherpte aan de 2e helft begonnen. Op 1e paasdag was tenslotte het goede voorbeeld gegeven in de wedstrijd tussen Ajax en PSV.

De 2e helft ging van start met 3 wissels voor WSC, Finn, Imano en Jeroen kwamen erin voor Lars, Wessel en Cas de Wind. Door die wissels leverde we aan snelheid in maar voetballend hadden we meer mogelijkheden.

Imano begon sterk op links. Met een paar goede acties wist hij zich vrij te spelen om een voorzet te geven. Door het sterk verdedigen van SJO kwamen de ballen niet aan bij Jelte en Finn. Wel kreeg WSC meer corners. Maar deze wisten we niet te benutten.

In de 41e minuut onderschept de verdediging van WSC de bal uit een aanval van SJO. Hierna wordt het middenveld bereikt en kan WSC de counter opzetten. Via Nick en Milan wordt Jeroen weggestuurd. Die houdt overzicht en Jelte wordt voor de 2e keer in stelling gebracht in de 16. Koelbloedig en scherp schiet Jelte de bal binnen, 3-0!

7 minuten later zet WSC nog eens aan via Imano. Door een goede actie weet hij Jelte te bereiken. Jelte maakt in de 48e minuut het mooiste doelpunt van de wedstrijd. Van buiten de 16 schiet hij snoeihard in de linkerbovenhoek buiten bereik van de keeper. 4-0 op het scorebord!

Het nadeel van een mooie voorsprong is de gemakzucht… WSC laat de touwtjes vieren en wordt minder scherp. Duels worden ontweken en SJO wordt gevaarlijk. Cas Bakkers loopt uit zijn back positie weg en laat zijn tegenstander vrij. Die wordt gevonden en heeft vrij baan naar de goal. SJO komt op 4-1 in de 50e minuut.

WSC gaat nog eens wisselen, Quint en Cas Bakkers hebben een heerlijke wedstrijd gevoetbald en verdienen rust. Nick heeft goed gespeeld en wordt ook gewisseld. Voor hn komen Wessel, Lars en Cas de Wind in het veld.

WSC pept zich nog eens op, na het tegendoelput zijn we gebrand op een beter einde van de wedstrijd. In de 55e minuut steekt Wessel de bal naar Jeroen. Jeroen controleert de bal en weet 2 man te ontwijken. Een op een op de keeper zoekt hij de hoek. Doelpunt!! 5-1!

De mannen hebben een heerlijke wedstrijd gespeeld, veel strijdlust goed voetbal en teamwork resulteert in een mooie overwinning. Voor de supporters een heerlijke wedstrijd op een mooie dinsdag avond. Op naar de kraker tegen RKDVC komende zaterdag. Complimenten mannen!